Homenatge a Jaume Arnella, a Llanars

Es projectarà el documental que en va fer Agustí Coromines, i hi oferirà un concert en directe

Jordi Remolins
14 de maig del 2016
Jaume Arnella, en un concert
Jaume Arnella, en un concert | Viquipèdia
El cantautor Jaume Arnella serà el protagonista absolut del vespre de dissabte a Llanars. La sala de ball del municipi acollirà a partir de les vuit un homenatge al veterà músic barceloní. La projecció del documental Jaume Arnella, el joglar serà el preludi d'una vetllada que prosseguirà amb un sopar de pa amb tomàquet i embotit, i seguidament un concert del mateix Arnella.

Cofundador i membre del Grup de Folk de Barcelona el 1967, també va estar involucrat en la creació del grup Els Sapastres un any més tard. Paral·lelament va publicar diversos epés en solitari, a banda d'enregistrar discos amb la Coral Sant Jordi a principis de la dècada dels setanta, i amb l'Orquestrina Galana, a la dels vuitanta. Entre discos amb altres formacions i en solitari, en suma gairebé quaranta.

L'activisme d'Arnella no es va limitar però a l'activitat musical i discogràfica. Ell va ser col·laborador del cicle Tradicionàrius des de la seva creació, i va reivindicar el cançoner medieval eròtic CarminaRiuipullensia originari de l'scriptòrium del monestir de Santa Maria de Ripoll, amb la gravació del disc Eròtica monàstica de 1995. A banda de seguir en actiu durant les darreres dècades, també ha rebut la creu de Sant Jordi el 2001, i el premi Memorial Lluís Companys el 2014. El seu últim disc és Les Sabates d'en Jaume, publicat fa dos anys inspirant-se en un recull de versos del badaloní Josep Gual i Lloberas. Els escrits de Gual daten de 1975 relatant els seus records de la guerra civil i la lleva del Biberó.

La projecció i el concert d'aquesta nit estan organitzats per Òmnium Cultural del Ripollès, i per l'ajuntament de Llanars. El preu global de l'àpat, el documental i l'actuació és de cinc euros. La pel·lícula serà presentada pel seu autor Agustí Coromines. Coromines també és autor de documentals com Castellers del món, Ferrer Guàrdia, una vida per la llibertat i Mestres i exili.