La CUP de Ripoll acusa la resta de grups municipals de fer front comú en el cas de la Fundació Guifré

Consideren que hi ha hagut “mala gestió” i que els càrrecs directius han recaigut en “persones no qualificades”

Jordi Remolins
12 de maig del 2016
Actualitzat el 16 de maig a les 14:43h
La CUP de Ripoll ha acusat en un comunicat oficial que els grups polítics que formen part del Patronat de la Fundació Guifré, han actuat sota la consigna de “tancar files i matar el missatger” d’ençà que aquesta el partit assembleari va denunciar l’opacitat de l’ajuntament de Ripoll en el cas de presumptes maltractaments a avis. Regidors actuals de CiU, ERC i PSC formen part d’un Patronat on l’únic partit amb presència a l’ajuntament que no hi és representat és la CUP, malgrat ser el tercer en nombre de vots en les darreres eleccions municipals.

L’assemblea local de la CUP afirma que no pretén criminalitzar ni sembrar dubtes respecte a la feina dels treballadors de la residència, però en canvi denuncien de nou “la mala gestió” de la Fundació. En l’opinió dels seus membres, els problemes radiquen en el procés de privatització del 2008. En aquell moment afirmen que “els càrrecs directius es van posar en mans de persones no qualificades per aquesta posició” i la gestió va passar a regir-se per criteris econòmics per sobre dels assistencials, contradient el què s’exposa en els seus propis estatuts. El comunicat reconeix també el mal que ha fet la política de retallades en la qualitat del servei.  Alhora la CUP s’estranya de les declaracions de membres del Patronat que defensen l’actuació de la Fundació, tenint en compte que des del novembre es tenia notícia de la problemàtica, i malgrat això no s’ha informat a familiars ni treballadors.

Per tot plegat demanen una gestió despolititzada de la Fundació, que eviti que es repeteixin actuacions opaques. La CUP realitzarà una roda de premsa aquest divendres a les 6 de la tarda, davant mateix de la residència. La CUP va fer pública aquesta problemàtica la setmana passada, esdevenint notícia no només en l’àmbit ripollès, sinó en mitjans de tot el país.

Acusacions de pacte de silenci

El tancament de files en una problemàtica d'una fundació al Ripollès no és la primera vegada que es produeix. El 2008 una problemàtica en la gestió de la Fundació Eduard Soler també va ser sufocada pels grups polítics que aleshores hi havia a l'ajuntament, liderat per ERC i PSC, i amb CiU a l'oposició. En un plenari amb molta tensió, diverses persones del públic van denunciar un "pacte de silenci", que evidentment els representants polítics es van afanyar a desmentir.