La consellera de Dolors Bassa elogia la Fundació Tutelar del Ripollès

Bassa ha destacat la funció protectora que desenvolupa l'entitat que dóna servei a persones incapacitades

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:42h

La consellera Bassa (segona per l'esquerra) durant la visita al nou espai de la Fundació Tutelar Ripollès Foto: Gencat


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa ha destacat aquest dimarts la funció protectora de les entitats tutelars com la Fundació Tutelar del Ripollès que treballen amb persones legalment incapacitades, bàsicament amb discapacitat intel·lectual, malalties mentals o deteriorament cognitiu per motius d’edat. El servei de tutela és un servei social especialitzat, previst a la Cartera de serveis socials, que s’activa arran d’una decisió judicial quan l’entorn familiar de la persona afectada és inexistent, no se’n pot encarregar o el jutge determina que és inconvenient que se’n faci càrrec.
 
La consellera ha explicat que a diferència d’altres comunitats autònomes, a Catalunya la tutela de les persones incapacitades es va adjudicar a entitats privades controlades i finançades per l’Administració i el mateix Estatut d’Autonomia preveu que tothom té dret a rebre una tutela adequada en cas d’absència de familiars. Bassa ha agraït la implicació de tot l’equip de la Fundació Tutelar del Ripollès destacant-ne l'ajuda que realitzen a un col·lectiu vulnerable.

La titular del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha visitat aquest dimarts a la tarda el nou espai polivalent de la fundació a la carretera de Barcelona de Ripoll acompanyada per l’alcalde Jordi Munell i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús. Les instal·lacions donaran servei a usuaris del Ripollès i el nord d’Osona i permetran realitzar visites de seguiment, fomentar l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida de les persones ateses i les seves famílies.