Jocs olímpics

Colau no descarta una consulta sobre la candidatura dels Jocs d'Hivern de 2026

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona demana "tancar la carpeta" del projecte mentre que els favorables a la cita olímpica la defensen com una "oportunitat" per al territori

per Redacció , 7 de maig de 2016 a les 08:25 |
Ada Colau, aquest dijous a l'Ajuntament de Barcelona | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha posat sobre la taula la possibilitat de fer una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026, en la comissió no permanent d'estudi d'aquest projecte.

Jordi Clausell, de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), ha demanat "tancar la carpeta" d'aquesta idea perquè hi ha altres "prioritats" i ha reptat a consultar els veïns per saber si volen o no els Jocs. Els favorables a la candidatura la defensen com una "oportunitat" i, fins i tot, com l'"excusa per tirar endavant unes infraestructures reivindicades pel territori", en paraules del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega. 


Per la seva banda, Asens ha explicat que el govern municipal no ha detectat "una demanda ciutadana per acollir els Jocs". "Si la resta de grups ho veu clar i la situació canvia, potser qui ho haurà de decidir són els veïns de Barcelona", ha afirmat, per afegir: "Ara mateix no apuntem en aquesta direcció, però no tanquem la porta a estudiar-ho".

La sessió d'aquest divendres de la comissió estava dedicada a debatre el potencial impacte econòmic d'uns eventuals Jocs Olímpics d'Hivern i ha comptat amb l'exposició d'experts i agents implicats en la promoció de la candidatura. Segons un informe del 2013 sobre la candidatura del 2022, el volum total de despeses directament relacionades amb els Jocs seria de 2.229 milions d'euros d'euros. L'estudi, que va ser elaborat pel Departament d'Estudis de l'Àrea Econòmica, Empresa i Ocupació i Gabinet Tècnic de Programació de l'Ajuntament de Barcelona, corresponen a l'impacte previst en la candidatura del 2022 i no es disposen de dades actuals que permetin avaluar la viabilitat d'una nova proposa per al 2026.

 

Imatge de la comissió de l'Ajuntament de Barcelona sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, aquest divendres. Foto: ACN

 

Participació