La Fundació Guifré, pendent de la resolució judicial en el cas de males pràctiques

Jordi Munell, alcalde de Ripoll i president del patronat, creu que es tracta d’un conflicte laboral i personal i lamenta que la CUP faci “política amb els avis”

Redacció
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 7:54h
El president del Patronat de la Fundació Guifré i alhora alcalde de Ripoll, Jordi Munell afirma que "no som ningú per jutjar” el cas de presumptes males pràctiques que s’ha fet públic en les darreres hores en aquest ens. En les seves paraules es tracta d’un cas obert “on totes les possibilitats són factibles”. Per això el jutjat de Ripoll va iniciar aquest abril diligències judicials després que el mateix patronat que el regeix hi diposités la informació que tenia a les mans. Prèviament quatre treballadores de la fundació havien entrat una demanda signada a l'Ajuntament de Ripoll i a la mateixa Fundació, informant de "mobbing i mala praxi" segons reconeix el mateix president del Patronat i alhora alcalde del municipi, Jordi Munell. El jutge va estudiar el cas i ha donat instruccions als Mossos d’Esquadra a fi d’investigar els fets. Avui mateix el Patronat de la Fundació farà un comunicat públic per explicar en quin moment es troba el procés. Un cop se sàpiga la resolució judicial el Patronat actuarà en conseqüència.

El patronat de la Fundació Guifré fa mesos que està al cas d'aquest conflicte que Munell qualifica de "laboral i personal". Unes denúncies anònimes que van arribar a la Fundació per via de la UGT del Ripollès al novembre va obligar a apartar temporalment al director del centre i a la supervisora de les cuidadores, que actualment està de baixa. També es va incorporar a una persona per gestionar els recursos humans de la Fundació. Segons Munell aquestes decisions es van prendre per professionalitzar un centre que bàsicament actua com a residència geriàtrica i centre de dia.

Tot el conflicte ha vist la llum pública arran d'un comunicat de l'assemblea local de la CUP de Ripoll tal com va publicar ahir NacioRipollès, denunciant opacitat per part de l’Ajuntament de Ripoll, en referència a suposades “males pràctiques cap als avis, incompliment de protocols d’actuació, mobbing a treballadores, nepotisme i intrusisme laboral” a la Fundació Guifré. La versió de la CUP coincideix bàsicament amb la del patronat, però hi destaquen que la seva pressió ha afavorit que l’equip de govern hagi portat el cas en mans de la justícia. En tot cas la formació de l'esquerra independentista lamenta que aquest gest no es produís ja al novembre de 2015, coincidint amb les primeres denúncies.

Munell critica que la CUP "hagi fet política amb els avis"

Jordi Munell en canvi critica que la CUP hagi volgut "fer política amb els avis" i els convida a posar tota la informació que tinguin en coneixement de la justícia per afegir-ho al sumari. També justifica que no se'ls proporcionés segons quins documents per l'obligació que té l'ajuntament a complir amb la protecció de dades, en un cas que ara està en instrucció judicial. Alhora assenyala que sovint els membres de la CUP han demanat informació on no els la podien proporcionar.