ERC de Sant Joan proposa premiar l'eficiència energètica dels veïns

El partit demana en una moció descomptes de fins al 50% en IBI i IAE pels santjoanins que facin ús d'energies renovables

Jordi Remolins
03 de maig del 2016
Actualitzat el 04 de maig a les 10:18h
El grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses proposarà en el proper plenari d'aquest mateix mes, tres modificacions a les ordenances fiscals, per tal de premiar la bona praxi en matèria d'eficiència energètica. La intenció dels republicans és que els veïns que incideixin en aquest àmbit vegin reduïts els seus pagaments de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).

Esquerra demana en una moció que els immobles que instal·lin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sòl tinguin un 50% de descompte en l'IBI. Per les llars que disposin de certificat de qualitat energètica suggereixen fins a un 20% en el mateix concepte. A banda també proposen un 50% de descompte en l'IAE per a empreses que utilitzin o produeixin l'energia amb instal·lacions d'energia renovables o sistemes de cogeneració.

Tot plegat vol ser un incentiu per tal que els santjoanins facin ús d'energies netes, i que el desenvolupament econòmic vagi de la mà amb el respecte al medi ambient.