El ripollès Hammudi Al-Rahmoun, premiat al Festival de Cinema de Màlaga

L'actor i director ha rebut una bisnaga de plata com a millor actor de curtmetratges | Coprotagonitza el curtmetratge "No me quites" de Laura Jou

Jordi Remolins
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:04h
Al-Rahmoun Font, premiat a Màlaga
Al-Rahmoun Font, premiat a Màlaga


L'actor i director ripollès Hammudi Al-Rahmoun Font va guanyar aquest cap de setmana la bisnaga de plata com a millor actor de curtmetratges en la dinovena edició del Festival de Cine Espanyol de Màlaga. Hammudi coprotagonitza amb Laia Costa el curt No me quites, dirigit per Laura Jou. La pel·lícula, de catorze minuts, l'han produït Oriol Maymó i Juan Antonio Bayona, per a Corte y Confección.

En la interpretació Al-Rahmoun Font interpreta a Luis, que visita a Laura després d'uns mesos separats. Laura li demana que torni amb ella, però Luis s'hi nega repetidament. A cada negativa Laura reacciona amb violència, pegant-lo, insultant-lo i escopint-lo. Quan es cansa de la situació Luis intenta marxar, però Laura tanca la porta amb clau i se l'amaga dins del seu cos.

No me quites és un curtmetratge on la confrontació de sentiments esdevé epidèrmica. La intimitat dels dos personatges únics de la pel·lícula queda al descobert en cada fotograma. El jurat dels premis del Festival de Màlaga van reconèixer no només a Hammudi Al-Rahmoun, sinó també a Laia Costa com a millor actriu per la mateixa producció, i també a la directora Laura Jou, esdevenint la guanyadora absoluta en la secció de curtmetratges.
Hammudi Al-Rahmoun Font ja havia fet aparicions en altres pel·lícules. A la seva òpera prima com a realitzador de llargmetratges, Otel·lo, hi interpretava a un retorçat director d'una tv-movie, que utilitzava la vida privada dels seus actors per aconseguir un treball més convincent en escena. Aquesta pel·lícula va ser premiada en diversos certamens a nivell europeu. També apareix en els seus curtmetratges Càsting i Rol, aquest darrer encara en fase de postproducció, i en la tv-movie Ebre que emetrà pròximament TV3.

Dirigeix diverses trames a Cites"

La seva tasca com a director es podrà veure aviat a la televisió pública catalana, perquè és un dels directors que han participat en la segona temporada de la sèrie Cites que s'estrena aquest dilluns al vespre. Els capítols on apareixen aquestes trames no s'emetran fins al capítol 8 de la sèrie. Posteriorment tornarà a aparèixer als capítols 11, 12 i 13.