Carlos Cera i Imma Boada s'imposen a la Cursa de Sant Amand de Ripoll

Marc Vizcaíno i Mireia Vilafranca han estat els vencedors de la cursa curta |El vent i l’ambient fred de primera hora han estat protagonistes de la jornada

Carlos Cera arribant a la meta de Ripoll
Carlos Cera arribant a la meta de Ripoll | Xevi Pujol
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:54h
Aquest diumenge s’ha disputat a Ripoll la Cursa de Muntanya Mossos d’Esquadra-Sant Amand, cinquena prova del Campionat del Ripollès de Curses de Muntanya, organitzada pel Club Excursionista Ripoll. El vent i el fred de les primeres hores del matí han estat protagonistes de la jornada i, de fet, el recorregut de la cursa llarga finalment s’ha hagut de modificar a causa de que una de les baixades de Sant Amand es trobava en mal estat per les pluges dels últims dies. Al voltant de 120 participants han pres part de la competició aquest matí a la capital del Ripollès.

A les 9h del matí sortia de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Ripoll la cursa llarga, de 24 km. El vencedor en aquesta categoria ha estat Carlos Cera, que ja va ser segon l’any passat. Aquest corredor ha aconseguit fer el recorregut en 2 hores, 6 minuts i 16 segons, obtenint un bon avantatge respecte al segon classificat, Jordi Roy (2:08:26). Ha completat el podi Martí Lázaro amb un temps de 2:09:45. Cera, comentava a l’arribada: “Ha costat entrar a la cursa a causa del vent  i ha estat més dur del que ens pensàvem. He marxat sol ja a la primera pujada i he pogut acabar amb cert marge respecte al segon.”
 

El podi masculí de la cursa llarga, davant del Monestir de Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Victòria sorpresa en fèmines

En fèmines, la cursa ha estat molt més disputada. Sílvia Puigarnau anava primera en la baixada, però aquesta atleta s’ha perdut en una zona de pista quan ja encarava l’arribada a Ripoll. Imma Boada, la guanyadora final, creia que havia arribat segona a la meta i ha rebut amb sorpresa la notícia de la seva victòria. Finalment, Boada ha acabat amb un temps de 2:46:06 i Puigarnau ha arribat un minut més tard, amb la frustració d’haver perdut una primera posició que tenia ben encarada. Laia Guàrdia ha estat qui ha completat el podi amb un temps de 2:47:57. 

Imma Boada, amb aquesta victòria, ha guanyat totes les curses del Campionat del Ripollès que ha  disputat, i lidera amb solvència en la categoria femenina. A l’arribada, feia les següents declaracions: “Avui realment no m’ho esperava, la victòria ha estat una sorpresa perquè pensava que havia quedat en segon lloc. Ja porto moltes curses seguides, la gent em diu que pari, però això és molt divertit i m’ho passo molt bé.” Ara, Boada encara les dues últimes proves del Campionat, l’Ogassa Vertical i la Batega al Bac, amb el repte de poder vèncer en totes elles.
 

Imma Boada, vencedora final de la cursa de 24 km. Foto: Xevi Pujol


Marc Vizcaíno i Mireia Vilafranca guanyen la cursa curta

A les 9:15 i també des de la comissaria dels Mossos de Ripoll sortia la cursa curta d’aquesta edició de la Sant Amand. La prova era puntuable per el Campionat Sprint del Ripollès i ha tingut a Marc Vizcaíno com a guanyador amb un temps de 56 minuts i 32 segons. A la meta, el vencedor comentava: “He fet quasi tota la cursa en solitari i m’he trobat molt bé. L’any passat ja vaig fer segon i en aquesta ocasió he pogut guanyar en un circuit que era molt més favorable.” El podi l’han completat Sergi Durbau (1:00:10) i David Arnau (1:00:44), mentre que el líder el Campionat Sprint Isaac Bartí avui no ha pres part en la competició.
 

Podi masculí de la Cursa de 12 km. Foto: Xevi Pujol


En la categoria femenina, Mireia Vilafranca ha aconseguit una solvent victòria amb un temps d’1 hora, 11 minuts i 12 segons. La corredora ha destacat el fred i el vent que han fet dura la cursa al principi, però ha acabat dient que “al final hem gaudit molt.” Amb aquesta segona victòria al Campionat després de les Quatre Ermites, Vilafranca manté el lideratge del Campionat Sprint del Ripollès. El podi femení ha estat completat per Montse Viñuelas (1:17:58) i Mari Márquez (1:25:07).
 

Mireia Vilafranca a l'arribada de la Cursa de Muntanya Mossos d'Esquadra - Sant Amand de Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Els més menuts, protagonistes

A banda de les dues curses disputades avui a Ripoll, també s’hi han realitzat proves encarades als més petits. Han estat dues curses pel centre de la vila que han portat a un munt de canalla a participar també de l’esdeveniment. Mentre els participants de les proves de 24 i 12 quilòmetres anaven arribant a la Plaça del Monestir, els vencedors de les curses infantils rebien els seus trofeus.
 

Sortida d'una de les proves infantils que també han estat part de la jornada. Foto: Xevi Pujol