La Policia Local de Ripoll rescata dos gossos de la sèquia Molinar

El canal no porta cabal d’aigua, després de la denúncia d’una entitat ecologista | També es va trobar una cria de cabirol dins del canal de can Guetes

Els dos gossos rescatats
Els dos gossos rescatats | Ajuntament de Ripoll
Jordi Remolins
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:19h

La Policia Local de Ripoll va rescatar, la setmana passada i en rebre la trucada d’un veí, dos gossos que van quedar atrapats dins la sèquia Molinar, al seu pas per la colònia Rocafiguera. La sèquia fa temps que no porta aigua, després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en decretés el tancament.

Un cop els animals cauen dins del canal els costa sortir-ne pels seus mitjans, encara que, en aquesta ocasió, en arribar-hi la policia, van aconseguir-ho. Tots dos gossos van ser portats a la protectora d’animals, on els van identificar gràcies als xips que portaven.

L’absència d’aigua a la sèquia va produir-se després de la denúncia d’un col·lectiu ecologista a l’ACA, el 2013. Això va suposar també dues multes de 15.000 i 6.000 euros per als ajuntaments dels municipis per on passa la sèquia, Campdevànol i Ripoll, que formen part de la comunitat de regants. La denúncia es va fer perquè la presa d’aigües a Campdevànol disminuïa el cabal d’aigua del riu Freser.

Associacions animalistes han advertit també del perill que suposa per algunes espècies quedar atrapades al canal. Aquesta circumstància passa tant si als canals industrials hi baixa aigua com si no. En el segon cas encara tenen la possibilitat de ser rescatats si algú s’adona de la seva presència. En canvi quan hi baixa aigua se’n troben d’ofegats a les rescloses. El cas de senglars morts en aquesta circumstància no és infreqüent en diferents canals de Ripoll.
 

El cabirol rescatat. Foto: Ajuntament de Ripoll

Un cabirol amb més fortuna

Més fortuna va tenir una cria de cabirol que havia caigut al canal de Can Guetes. Un particular va ser el responsable de treure-la de l'aigua.

La bèstia hi havia quedat atrapada, i estava lleument ferida d'una pota i espantada. La policia local va intervindre-hi i es va posar en contacte amb els agents forestals, que se’n van fer càrrec.