Pas efímer de l'Abadessenc per Primera Catalana

L'equip santjoaní és matemàticament equip de Segona després d’empatar a L'Escala | El club prioritza la renovació del tècnic Dani Juvany pel projecte de la pròxima temporada

Jordi Remolins
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:09h

Partit UE Vic-CE Abadessenc Foto: UE Vic


El primer equip del Club Esportiu Abadessenc tornarà a jugar la temporada vinent a la Segona Catalana de futbol, després d’un pas efímer per Primera. L’empat de diumenge al camp de L’Escala FC va segellar un descens que ja es tenia assumit des de feia jornades. El conjunt santjoaní ha millorat ostensiblement la seva actuació durant la segona volta però els resultats no han estat suficients per consumar una permanència que havia esdevingut molt complicada.

L’equip disputarà encara cinc partits més al grup 1 de primera catalana. Encara que aconseguís tots els punts en joc, no podria superar al Lloret o al Girona B, que s’enfrontaran entre ells a la darrera jornada de lliga.

L’equip no va tenir una mala arrencada de campionat tot i perdre el primer partit al camp del Sants. A la segona jornada va arribar la primera victòria contra el Tona (2-1) i a la tercera va arrencar un interessant empat a zero al camp del Martinenc. A partir d’aleshores es van succeir deu derrotes consecutives. Entremig hi havia hagut el canvi de tècnic. Dani Juvany va substituir al cessat Toni Garcia, entrenador que havia aconseguit l’ascens la temporada anterior.

Amb Juvany van arribar sis victòries, algunes contra equips tan competitius com el líder Vilassar, o el quart classificat l’Horta. També es va sumar la primera victòria a domicili, al camp del Molletense. El de diumenge va ser el primer empat de l’Abadessenc amb Juvany a la banqueta.

Malgrat el descens, el president del club Joel Regué considera que durant la temporada s’ha vist “bon joc” en una categoria disputada. L’Abadessenc s’ha enfrontat a equips de ciutats com Mollet, Mataró, Vic o Manresa, que multipliquen per molt la demografia de Sant Joan de les Abadesses. L’objectiu del club de cara a la temporada vinent és renovar Dani Juvany com a tècnic perquè es considera que “ha aconseguit una plantilla contenta, unida i competitiva”. Si es lliga la seva continuïtat, serà el responsable de quedar-se els jugadors amb qui se senti més còmode amb la intenció de lluitar a la part alta de la categoria.

El descens de categoria sumat a la incorporació dels equips bases al CE Abadessenc a la fundació de la UE Camprodon no ha de fer patir als socis, segons Regué. Anteriorment l’Escola de Futbol del Ripollès ja va intentar que l’Abadessenc s’hi unís, però no va aconseguir-ho. Això fou degut al fet que “volien incloure-hi el juvenil i nosaltres utilitzem a jugadors d’aquesta categoria pel primer equip”, explica Regué. Si s’hagués aliat a l’Escola de Futbol, no haurien pogut continuar fent-ho. En canvi amb la Fundació del Camprodon l’acord inclou només fins a jugadors del cadet. La dificultat per conformar equips de futbol 11 ha estat el detonant de l’acord. Segons Regué en estar inclosos en una fundació “el que paguen els pares ho desgraven en la declaració de renda”. Abans d’arribar-se a la unió d’equips bases el Camprodon havia incorporat a diversos jugadors de la pedrera de l’Abadessenc durant els darrers anys.

El CF Ripoll es complica la vida

L’Abadessenc no és l’únic equip de la comarca que podria perdre la categoria. El CF Ripoll va empatar a un a casa contra el Porqueres i té la permanència a vuit punts. En el seu cas li resten encara sis partits de lliga, quatre dels quals al camp municipal d’esports.

La millora que ha experimentat l’equip des de l’arribada de David Zurita i la renovació total de l’equip amb jugadors amb experiència, podria no ser suficient si no es fa un darrer tram espectacular.