L'exposició de la Portalada de Ripoll, als claustres del monestir

La mostra s’exhibeix fins a mitjans de maig per promocionar la candidatura a patrimoni mundial de la Unesco | De manera simultània s'inaugura una exposició d’art romànic a l'església de Sant Pere

Jordi Remolins
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:50h

L'exposició ja és als claustres del monestir. Foto: Ajuntament de Ripoll


Un any després de l’inici de l’exposició itinerant sobre la Portalada del monestir per diverses ciutats de Catalunya i de l’estranger, ara pot veure’s finalment a Ripoll. Fins al pròxim 16 de maig, l’Ajuntament de Ripoll ha aprofitat un interval mort en què no estava programada la seva exhibició en cap espai, per exposar-la al claustre del mateix monestir ripollès.

L’objectiu de l’exposició és posar en valor la portalada per tal de donar una forta empenta a la candidatura que promou el reconeixement com a patrimoni mundial per la Unesco. En el periple que ha tingut fins ara ha passat per la Delegació del govern de la Generalitat a Girona, pel centre cultural Blanquerna de Madrid, la casa de la Generalitat a Perpinyà, i el Palau Robert de Barcelona.

Romànic català

Simultàniament, l’església de Sant Pere acull fins al 12 de juny la mostra Temps del romànic. Art, vida i consciència. Es tracta d’una exposició produïda en el marc del programa de restauració i millora de monuments Romànic Obert, auspiciat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra social La Caixa. Els comissaris són el conservador del Museu Episcopal de Vic, Marc Sureda i Jubany, i la comunicadora científica Sílvia Bravo i Gallart.

La inauguració es farà aquest mateix dijous i comptarà amb la presència de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el comissari Marc Sureda, el director de l’àrea de negoci de La Caixa a la Garrotxa i el Ripollès, Antoni Tremosa, i la directora de CaixaForum Girona, Rosa Gil.