Èric Moya i Imma Boada, vencedors a la Vall de Ribes Xtrem Series

Un total de tres curses diferents es van disputar a Ribes de Freser aquest cap de setmana

Èric Moya, exhaust després de participar en la VerticalXS
Èric Moya, exhaust després de participar en la VerticalXS | Vall de Ribes XS / Facebook
NacióMuntanya
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:00h
Aquest cap de setmana, Ribes de Freser ha estat escenari de tres curses que han conformat la Vall de Ribes Xtrem Series 2016. El dissabte va ser el torn de la Vertical XS, una cursa ràpida i explosiva que feia passar als corredors de 920 metres a 2.040 en només 4,6 km d’un recorregut que acabava al cim del Taga. El diumenge 17 d’abril es van disputar la 27XS, amb 27 km i 2.150 metres de desnivell positiu, i la 15XS, amb 15 km i 750m+. La prova llarga va passar pels cims de Sant Amand i el Taga, mentre que la cursa més curta es basava en un inici molt exigent i un final de corriols molt tècnic. Aquestes dues últimes proves es trobaven dins del Campionat del Ripollès de Curses de Muntanya.

En la Vertical XS, celebrada dissabte, Agustí Roc va ser el guanyador, necessitant 42 minuts i 27 segons per pujar al Taga des de Ribes de Freser. El segon classificat va estar Sergi Brau (46:06), a més de 3 minuts del vencedor. Carlos Cera, el tercer del podi, va necessitar 5 segons més que Brau per assolir el repte. La primera entre les noies va ser Àngela Castelló, amb un temps de 51 minuts i 47 segons. La segona classificada va ser Arce Feixas (59:25) i la tercera Roser Ortés (59:39). Aquesta prova es corria amb sortida individual de cada participant.

El diumenge va ser el dia en el qual es corrien la 27XS i la 15XS. En la prova reina, Èric Moya es va imposar en categoria masculina, amb un temps de 2 hores, 50 minuts i 45 segons. En segona posició, ben a prop de Moya, va arribar Jordi Roy (2:51:10) i Wifred Lladó va completar el tercer calaix del podi. Amb aquesta victòria, Èric Moya es postula com un dels candidats a poder guanyar el Campionat del Ripollès si fa uns bons resultats en les dues últimes curses que resten: la Sant Amand de Ripoll i la Batega al Bac de Campelles.

En categoria femenina, Imma Boada va guanyar amb un temps de 3 hores, 40 minuts i 28 segons. L’atleta de Santa Coloma, s’assegura d’aquesta manera la victòria en el Campionat del Ripollès a falta de dues curses, ja que no ha donat opció als seus rivals en cap de les proves que ha disputat fins ara. Segona classificada va ser Laia Guàrdia (3:38:30) i tercera va quedar Anna Capdevila (3:40:43).

La Vall de Ribes Xtrem Series va passar pel cim del Taga (2.040m). Foto: Vall de Ribes XS / Facebook

També diumenge es va disputar la 15XS, que en categoria masculina va tenir una victòria compartida entre Isaac Bartí, qui finalment apareix primer en les classificacions, i Josep Morales, els quals van arribar conjuntament a la Plaça del Mercat de Ribes de Freser amb un temps d’1 hora, 11 minuts i 36 segons. Tercer va ser Marc Vizcaíno (1:12:21), que va completar el podi. Amb la victòria del jove corredor Isaac Bartí, aquest s’assegura ja la primera posició del Campionat Sprint del Ripollès, del qual n'ha guanyat les 4 curses disputades fins al moment.

Entre les fèmines, Sheila Avilés va ser la més ràpida en completar el recorregut, amb un temps d’1 hora, 20 minuts i 53 segons. Segona classificada va ser Anna Puigbert, que va entrar a meta a 5 minuts de la vencedora, mentre que Mireia Vilafranca va ser la tercera amb un temps d’1:31:03.

En aquest cap de setmana tant intens, els corredors més agosarats tenien l’opció de disputar el premi GranXS, que incloïa la participació a la VerticalXS el dissabte i a la 27XS el diumenge. El corredor que va aconseguir completar aquesta fita amb menys temps va ser el guanyador de la 27XS Èric Moya, que va tardar 3 hores, 37 minuts i 38 segons a completar el total de les dues proves. En categoria femenina, Jessica Vivas també va disputar ambdues curses i va ser la més ràpida amb un temps de 4 hores, 54 minuts i 57 segons.