Cap de setmana de curses muntanya a la Vall de Ribes amb l'Xtrem Series

El dissabte es disputarà una vertical i diumenge dues curses de 15 i 27 km

Primers metres de la Vall de Ribes XS 2015
Primers metres de la Vall de Ribes XS 2015 | Arnau Urgell
Redacció
15 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:59h
Aquest cap de setmana es disputa a Ribes de Freser la Vall de Ribes Xtrem Series, amb dues proves ben diferenciades que es correran dissabte i diumenge, respectivament. El dia 16 d’abril es disputarà la VertikalXS i el dia 17 serà el torn de les curses 27XS i 15XS, les quals puntuen per al Campionat del Ripollès de Curses de Muntanya.

El dissabte dia 16 d’abril a partir de les 11:00h del matí es donarà el tret de sortida a una prova diferent, ràpida i explosiva, la VertikalXS. Cada corredor sortirà de manera individual i el repte és ben clar: arribar al cim del Taga de la manera més ràpida possible, sortint des de Ribes de Freser. De 920 metres a 2040 metres en 4,6 km, tot una cursa vertical que NacióMuntanya cobrirà amb una galeria de fotografies.

El diumenge serà el torn de dues proves més, que formen part del Campionat del Ripollès de Curses de Muntanya, el qual ja ha tingut 3 capítols més en les curses Hivernal de Campdevànol, Corriols de Foc de Vallfogona i Quatre Ermites de Ripoll. La prova reina de l’esdeveniment és la 27XS, amb 27 km i 2.150 metres de desnivell positiu. Aquest trajecte ascendirà fins als cims de Sant Amand (1.851 metres) i el Taga (2.040 metres), dos miradors excepcionals de la zona del Ripollès. La sortida de la 27XS serà a les 9:00h del matí. Pels més agosarats, hi ha l'opció de disputar el dissabte la VertikalXS i el diumenge la 27XS, en un repte anomenat GranXS.

A banda, també diumenge a les 9:30h, es disputarà la 15XS, una cursa més curta però molt exigent. L’inici del recorregut és terrorífic i és on gairebé es guanya tot el desnivell positiu de la prova (750m+). Després els atletes hauran de fer una llarga baixada fins a Bruguera i endinsar-se en un últim tram de corriols molt ràpid. Cal esmentar que el mateix diumenge a la Plaça del Mercat de Ribes de Freser, s’hi muntarà un circuit perquè els més petits també puguin córrer. A les 9:45h serà la cursa dels nens de 6 a 9 anys, que faran una volta al circuit, mentre que a les 10:00h els menuts de 10 a 12 anys donaran 2 voltes al mateix.

Vídeo promocional de la Vall de Ribes XS'16