Xavier Cima també deixa la regidoria de Ripoll i se segueix allunyant de CDC

Ja havia deixat de ser diputat i president comarcal de Convergència | Desvincula la seva despolitització de la relació amb Inés Arrimadas, líder de C's | Esperarà al congrés del juny per decidir si segueix vinculat al partit

Xavier Cima, en una imatge d'arxiu
Xavier Cima, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Jordi Remolins
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:35h
Durant els darrers nou mesos Xavier Cima ha passat de ser un dels polítics joves de Convergència Democràtica de Catalunya amb més ascendent al partit, a abandonar progressivament els diversos càrrecs que acumulava. El darrer es concretarà a finals de mes, després d’informar a través de les xarxes socials de la seva decisió de deixar la regidoria de l’Ajuntament de Ripoll. Fa dies que ja va comunicar a l’alcalde Jordi Munell que el d’abril seria el seu darrer ple com a regidor. Suposarà la seva baixa després de nou anys al consistori ripollès, primer com a regidor a l’oposició, i des de 2011 dins de l’equip de govern. Actualment hi ocupa el cap d’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, a més de ser-ne el tercer tinent d’alcalde.

La pèrdua d’influència de Xavier Cima dins de CDC ha coincidit amb l’ascens de la seva parella, Inés Arrimadas, a Ciutadans. La política nascuda a Jerez de la Frontera és actualment la cap de l’oposició al Parlament de Catalunya. Tots dos polítics es van conèixer precisament durant la penúltima legislatura catalana, quan l’abril de 2013 Cima va ocupar l’escó que Montserrat Roura va deixar lliure. Després de deixar de ser diputat, recentment també va abandonar la presidència comarcal de CDC.
 

Xavier Cima i Inés Arrimadas, en un acte recent Foto: @_twenty50_


Preguntat sobre si aquesta relació ha pogut ser un problema creu que no. En cas que hagués estat així admet, que “s’hauria tingut poca cintura” amb el seu cas particular. L’allunyament entre Cima i Convergència podria fer-se definitiu en el congrés de refundació del partit, que se celebrarà el primer cap de setmana de juny. Segons la Convergència que surti d’aquella cita “decidiré si hi segueixo vinculat o no”, diu Cima.

"No tinc el cap a Ripoll"

En tot cas ell desvincula les seves darreres dimissions de l’àmbit personal: “la meva vida professional ha fet un tomb i no puc dedicar-me a l’ajuntament tant om voldria” afirma. Xavier Cima ha establert la seva vida a Barcelona, i això l’ha impulsat a deixar els càrrecs que tenia a la comarca. Segons ha explicat a NacióRipollès “no tinc el cap a Ripoll”. A més afirma que la seva voluntat no és la d’ocupar la regidoria per tenir un sou, i convida a repassar l’hemeroteca per constatar que sempre ha mantingut el mateix discurs.

Xavier Cima té estudis en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC i d'Enginyeria Geològica per la Universitat Politècnica de Catalunya. En el passat també ha estat membre del Consell Comarcal del Ripollès, tresorer del consorci Ripollès Desenvolupament, vicepresident de la mesa de la Comissió d’Interior i de la de Comissió d’Empresa i Ocupació, a més de secretari de la mesa de la Comissió d’Ensenyament i Universitats.