Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, nova presidenta de l'AMI

L'entitat serà un "accelerador" del procés, assegura en el discurs d'investidura

Neus Lloveras, nova presidenta de l'AMI
Neus Lloveras, nova presidenta de l'AMI | Albert Segura
Nació Digital
08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:51h
L’Assemblea General de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) a elegit per unanimitat l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, com a nova presidenta de l’entitat. Pren, així, el relleu a Josep Andreu, alcalde de Montblanc, i amb l’objectiu d'"accelerar" el procés independentista. L'acte s'ha celebrat a l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès, que recentment s'ha integrat a l'entitat.
 
La nova executiva té un caràcter continuista, prenent el relleu del ja expresident de l’entitat, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i amb la intenció de ser “vigilants” en tot moment: “Si en algun moment veiem des de l’AMI que la cosa no tira, obeint el mandat democràtic haurem de fer un toc d’alerta i empènyer perquè el procés tiri endavant”, ha assenyalat Lloveras.
 
En aquest sentit, la presidenta ha especificat que els objectius que es plategen passen per ampliar el suport al procés, internacionalitzar-lo, donar suport als ajuntaments com estructures d’estat i coordinar esforços entre administracions. “L’objectiu final és que l’AMI deixi d’existir i que no calgui més, perquè la nostra voluntat és dur el país a la independència”, ha afegit.
 
Lloveras també ha apuntat el seu desacord amb certes polítiques que s’estan duent a terme des d’Europa, assegurant que tal i com s’entén ara no acceptaria la independència de Catalunya. “Cal que aconseguim una Europa diferent, que ens representi, que defensi que una nació reivindiqui el seu dret a decidir”, ha assenyalat.
 
L’aprovació de la nova executiva, que incorpora un membre de la CUP, l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, assumint la vicepresidència segona de l’entitat, s’ha fet amb unanimitat, amb 163 vots a favor.