Camil Ros, nou secretari general de la UGT amb el 83,55% dels vots

La seva candidatura i de Matías Carnero, l'única que s'ha presentat, obté 315 vots a favor, 62 abstencions i cap en contra

Europa Press
08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 7:14h
Camil Ros
Camil Ros | UGT
El 83,55% dels delegats presents al 15è Congrés de la UGT han votat a favor de la candidatura de Camil Ros com a secretari general i de Matías Carnero com a president del sindicat. La candidatura conjunta, l'única que s'ha presentat, ha tingut el suport de 315 delegats, 62 s'han abstingut i cap hi ha votat en contra. D'aquesta manera, Ros es converteix en el relleu de Josep Maria Àlvarez a la UGT catalana. 

La proclamació de la nova direcció es farà aquest divendres al matí, en una jornada on hi participarà el secretari general de l'UGT de l'Estat, Josep Maria Àlvarez, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Nascut a Vallromanes l'any 1972, Ros va entrar al sindicat el 1994 com a cofundador de L'Avalot, la secció de joves d'UGT de Catalunya, i de 1998 a 2008 va ser secretari general d'UGT a Girona; el 2008 va entrar al secretariat nacional, primer com a secretari de Política Sectorial i, a partir del 2009, com a secretari de Política Sindical i coordinador de l'àrea externa.

Vicesecretaris i secretaris 

El Secretariat Nacional tindrà dos vicesecretaris generals: Jordi Camallonga -fins ara secretari d'Organització i coordinador de l'àrea interna- serà vicesecretari general d'Àrea Interna, i Laura Pelay -secretària d'Estat del Benestar i Treball- s'encarregarà de l'àrea externa, i serà també portaveu.

Per la seva banda, Núria Solé serà la secretària d'Organització i Núria Gilgado substituirà Camil Ros com a secretària de Política Sindical. Josep Sancristòfol ocuparà la secretaria de la Regió Metropolitana; Josep Maria Violant mantindrà el càrrec de secretari d'Administració, i José Antonio Pasadas assumeix la secretaria de Polítiques Sectorials.