Els tractors podran circular pel túnel de Collabós durant algunes hores del dia

S'evita així que els pagesos de la Garrotxa i el Ripollès es vegin obligats a passar per la collada del Capsacosta

Redacció NacióGarrotxa
07 d'abril del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 10:44h
Els tractors podran circular pel túnel del Collabós, que uneix la Garrotxa i el Ripollès a través de la N-260, durant unes determinades hores del dia. D'aquesta manera, els pagesos de la Vall de Bianya i la Vall de Camprodon eviten haver de passar per l'antiga carretera de la collada del Capsacosta, molt perillosa en alguns trams. 

"Finalment hem aconseguit que Foment autoritzi la circulació de la maquinària agrícola per aquest tram, el que suposa donar resposta a una de les reivindicacions històriques del sector agrari a Girona, especialment pels pagesos de la Garrotxa i el Ripollès", subratlla en un comunicat el president de l'organització Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya a Girona, Joaquim Suñer. 

Des de JARC-COAG Girona convocaran diverses reunions informatives pels productors de la Garrotxa i Ripollès amb l'objectiu de consensuar les hores que hi podran circular els tractors. El ministeri de Foment posarà combois per facilitar el pas alternatiu de maquinària agrícola pel túnel. L'acord és fruit d'una reunió mantinguda entre la JARC, el Servei Català del Trànsit, els Mossos d'Esquadra i el Ministeri de Foment.