Jordi Boixassa publica un llibre sobre la picaresca del futbol

Auspiciat per OM Editorial, es presentarà divendres al vespre a Ripoll | El segon entrenador del CF Ripoll hi fa un repàs a situacions viscudes en camps de futbol

Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:45h
Durant pràcticament tota la seva vida Jordi Boixassa ha estat un habitual dels camps de futbol en categories de base i a la regional catalana, com a jugador i com a entrenador. A banda de victòries, derrotes, gols, ascensos i descensos, tot aquest bagatge li ha servit per acumular un munt d’experiències. Les més divertides apareixen en el seu debut literari. Amb un títol manllevat d’una de les obres més conegudes de Manuel de Pedrolo, Joc brut ha estat subtitulat precisament com a Experiències viscudes en un camp de futbol.

L’actual segon entrenador del CF Ripoll hi reviu sobretot aquelles accions i jugades on la picardia i el joc subterrani es converteixen en protagonistes. Hi explica la manera de pressionar a l’àrbitre, la guerra de guerrilles que es genera en cada llançament de córner, el trash-talking o les pèrdues de temps. Totes les anècdotes que recull en cadascun dels episodis, són contextualitzats amb fets més o menys coneguts de la història mundial del futbol, des de la tocada de baixos que va fer Míchel a Valderrama, fins a un partit que el 1894 va enfrontar dos equips centreeuropeus que només va durar sis minuts.

El llibre l’ha publicat la ripollesa OM Editorial, amb pròleg de Jordi Remolins i portada del dibuixant torellonenc Lluís Capdevila. Aquest divendres es farà la primera de les diverses presentacions que tindrà Joc brut. Serà a la sala Abat Senjust de l’ajuntament de Ripoll, a partir de les vuit del vespre. A més dels autors del llibre i del pròleg, també hi intervindrà el periodista Joan Sarria. Durant els propers dies es presentarà també a Ribes de Freser, Campdevànol i Torelló entre d'altres poblacions.