Jordi Remolins presenta a Ribes de Freser el seu recull de contes «Bèstia bèstia»

El Cafè de la Plaça acollirà diumenge un acte presentat per la periodista Ruth Espuny

Redacció Osona.com
31 de març del 2016
Actualitzat a les 17:57h

Portada del llibre

El segon recull de contes de Jordi Remolins en solitari serà presentat aquest diumenge, 3 d'abril, al Cafè de la Plaça de Ribes de Freser, a les 7 del vespre. La periodista d’El 9 Nou, Ruth Espuny, s’encarregarà de conduir un acte on el protagonista serà Bèstia bèstia, un llibre amb vuit narracions publicat per l’editorial santjoanina Neurosi.

Es tracta d’un recull de contes on Remolins explora la capacitat de ridícul dels humans, a través de situacions quotidianes. Hi utilitza un mur de violència, sexe i cinisme, on s'escolen aclucades d'ull per deixar veure al romàntic que en realitat s'amaga darrera l'autor. Cadascun dels relats porta el títol d’un art, i té com nexe comú la presència d’un animal en un paper secundari.

D’aquí el nom de Bèstia bèstia, que alhora vol ser un homenatge encobert al tema homònim de la banda asturiana Ilegales. Precisament l’autor ha manllevat fragments de lletres de cançons de diverses bandes de rock que considera com a imprescindibles, per encapçalar cada conte.

El llibre té el format de les novel·les de l’oest tipus Marcial Lafuente Estefania, i compta amb un dibuix de portada que recull un quadre de l’artista gràfic ripollès Estar Graff.

Jordi Remolins ja va publicar un altre recull de contes anomenat Subcampions en sèrie (Edizioni Vitali, 2004). Posteriorment va escriure a quatre mans Foc creuat, amb Jordi Caballeria (Neurosi, 2014). A més d’escriure contes, Remolins també és col·laborador a diferents mitjans de comunicació. Actualment n’és a NacióRipollès, La Veu de Sant Joan i Diari de Girona.