​Daniel Martin guanya la tercera etapa de la Volta, que recorre el Ripollès

L'irlandès, establert a Girona, ha estat el més fort en el darrer quilòmetre i ha superat Contador i Bardet a la meta de la Molina | Martin, vencedor de la Volta en el 2013, s'ha situat líder de la cursa

Daniel Martin a l'arribada de la tercera etapa, a la Molina
Daniel Martin a l'arribada de la tercera etapa, a la Molina | Etixx-QuickStep
J.P.
23 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a les 14:53h
Daniel Martin (Etixx - QuickStep) ha estat el guanyador de la tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb final a la Molina, en un dur atac en el darrer quilòmetre de la cursa. L'irlandès, vencedor de la Volta en el 2013, ha aconseguit distanciar-se suficientment dels seus perseguidors que li han aguantat el ritme com l'espanyol Alberto Contador (segon, a 6 segons) i el francès Romain Bardet (tercer, a 8 segons). Martin, establert a Girona, s'ha posat així el mallot de líder de la cursa i sortirà demà, en la quarta etapa que finalitza a Port Ainé, com a l'home a batre a la Volta a Catalunya.

Aquesta tercera etapa ha marcat les primeres diferències a la volta catalana amb un recorregut que en el dia d'avui ha arribat a l'alta muntanya i que ha hagut d'afrontar els primers ports de muntanya de primera categoria. La jornada ha travessat el Ripollès.

L'etapa tenia 172,1 quilòmetres, amb sortida a Girona. Els ciclistes han enfilat cap a la Garrotxa i llavors han entrat al Ripollès, per Vallfogona i Ripoll, on hi havia un esprint intermig. El gran grup ha continuat llavors cap a Campdevànol, Ribes de Freser i Planoles, on ha iniciat la pujada a l'Alt de Toses, un dels ports de montanya del recorregut.

La quarta etapa de demà, que sortirà de Bagà (Berguedà) i acabarà a Port Ainé (Pallars Sobirà), té un recorregut de 172,2 quilòmetres. És l'etapa reina d'aquesta edició de la Volta a Catalunya amb tres ports exigents com són Cantó, Enviny i Port Ainé.
 

Recull de galeries de fotos de la Volta Ciclista a Catalunya