Preocupació a Sant Joan pels accidents de trànsit

L'entrada sud al nucli urbà, la zona de Cal Gat, la senyalització i els punts de llum suposen els principals dèficits

Jordi Remolins
23 de març del 2016
Actualitzat a les 9:05h
Un accident de trànsit a la N-260, l'any 2011
Un accident de trànsit a la N-260, l'any 2011 | Arnau Urgell
L’accident mortal que va patir un veí de Sant Joan de les Abadesses el mes de febrer i altres sinistres de trànsit que ha viscut el municipi en els darrers mesos han generat alarma entre els vilatans. Així ho van expressar els diferents grups municipals en el darrer plenari municipal.

L’entrada sud a Sant Joan pel pont és el què més preocupa, segons va alertar el cap de l’oposició Sergi Albrich (ERC), avantposant-lo a la zona de la Coromina del Bac. Albrich va demanar un “increment de la seguretat” per tal d’evitar que es repeteixin accidents fatals.

L’alcalde Ramon Roqué va reconèixer el maldecap que suposa que el trànsit de la carretera N-260 passi pel centre de la població. Un dels grans problemes es produeix quan els camions que circulen en direcció a Camprodon han creuat el pont i es troben amb la corba tancada. Aquells que la fan per primera vegada solen pujar a sobre de la vorera, i en alguns casos fins i tot han arrencat branques dels arbres que hi ha a la vorera. L’Ajuntament ja ha manifestat la seva preocupació a Carreteres de l’Estat per tal que ho traslladi al Ministeri de Foment.

Entre altres millores, ha demanat un increment de la senyalització, l’augment de punts de llum i altres actuacions tant a l’interior del municipi com a l’exterior. El sector de Cal Gat és el més conflictiu. En els darrers anys ja s’hi ha doblat la tanca de protecció per evitar que algun accident pugui afectar directament als usuaris del polígon industrial, i s’ha pintat una línia contínua en tota la recta. Tot i així, segueix preocupant que el transport públic descarregui treballadors del polígon a peu de carretera.