Òmnium editarà un llibre amb les 18 obres guanyadores del Premi Sambori

Torelló acull la gala de lliurament dels guardons | Cinc estudiants del Ripollès, entre els guanyadors

Foto de família dels guanyadors
Foto de família dels guanyadors | Òmnium Cultural
Redacció Osona.com
21 de març del 2016
Actualitzat a les 17:01h
El Teatre Cirvianum de Torelló va acollir aquest diumenge, 20 de març, la proclamació de guanyadors i lliurament del Premi Sambori 2016, de la demarcació de l’Alt Ter-Garrotxa. El guardó és un premi de narrativa en català organitzat per Òmnium Cultural i dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

L’Escola Lluçanès ha estat una de les grans protagonistes de la gala, amb tres guardonats; Xeila Font (El vermell juganer) i Júlia Baiget (Manual de supevivènica per germans grans) s’han emportat, respectivament,  el primer premi del cicle inicial i superior de primària. Gerard Pinyol (El mag sorra i els seus colors) de Prats de Lluçanès, també, ha quedat tercer de la categoria cicle mitjà de primària.

Gens enrere es queda el Col·legi Escorial de Vic, que com ja ve essent habitual ha col·locat un parell d’alumnes entre els finalistes. Cristina Canals ha guanyat en la categoria de batxillerat i cicles formatius, la dels més grans, i Laura Garcia (Efecte Papallona) de la categoria segon cicle de secundària s’ha quedat amb el segon premi.

L’altre centre osonenc premiat és l’Institut de Gurb. Anna Pujol ha guanyat el tercer premi en la categoria segon cicle de segundària, també.

Els dotze premis restants s’han repartit entre alumnes de les comarques de la Garrotxa i Ripollès, set i cinc respectivament. Tres d’aquests alumnes garrotxins han guanyat en les altres categories: Berta Badosa de l’Escola Pia d’Olot en el cicle mitjà de primària, Alba Torra de l’Institut Montsacopa d’Olot en el primer cicle de secundària i Elisenda Boada de l’INS Bosc de la Coma també d’Olot en la categoria de segon cicle de secundària.

Un truc de màgia

No totes les sorpreses de la tarda han estat en el moment de desvetllar els guanyadors. El moment àlgid de l’espectacle ha estat quan el Mag Pota ha anunciat, a través d’un joc de màgia, que s’editaria el llibre amb les 18 obres guardonades, per primera vegada a l’Alt Ter Garrotxa, i en motiu dels 10 anys del Sambori.

I ho ha fet d’una manera original. Al llarg de tot el lliurament, en el qual es combinava la lectura del veredicte amb diferents jocs de màgia, anava recollint de mans dels propis autors els diferents títols de les obres. Aquests els dipositaven dins d’una bústia i quan tots han estat a dalt de l’escenari ha obert la bústia i n’ha sortit el llibre. Aquest llibre serà editat per l’editorial Cal Siller i estarà apunt per la diada de Sant Jordi. Tots els guanyadors i centres de les tres comarques en rebran un exemplar.

L’edició d’enguany, a l’Alt Ter-Garrotxa, ha comptat amb la participació de 46 centres i un total de 4.798 alumnes. Aquests 18 seleccionats passaran a representar la demarcació a la fase final, amb alumnes de tot el país, al denominat Tinter de les Lletres Catalanes, que aglutina el Sambori i el Pissiganya.
 

Relació de guanyadors