Uns 5.000 alumnes de l'Alt Ter-Garrotxa participen al Premi Sambori 2016

Els guanyadors es faran públics diumenge a Torelló

Redacció Osona.com
16 de març del 2016
Actualitzat a les 10:03h
El Teatre Cirvianum de Torelló acollirà, el proper diumenge 20 de març, a dos quarts de 6 de la tarda, la proclamació de guanyadors i lliurament del Premi Sambori 2016, de la demarcació de l’Alt Ter-Garrotxa. L’acte estarà obert a tothom i serà conduït pel Mag Pota.

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català organitzat per Òmnium Cultural i dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

El passat 4 de març, l’Hotel d’Entitats de Torelló va acollir la deliberació del Sambori Òmnium 2016 de l’Alt Ter-Garrotxa, que comprèn les comarques de la Garrotxa, el Lluçanès, Osona i el Ripollès. El jurat, format per Montse Macias, Cecilia Coll, Jordi Soy, Florenci Barniol i Judit Vila, va escollir els 18 guardonats en les sis categories que conformen aquest premi: cicle inicial, mitjà i superior de primària, primer i segon cicle de secundària, i batxillerat i cicles formatius.

L’edició d’enguany, a l’Alt Ter-Garrotxa, ha comptat amb la participació de 46 centres i un total de 4.798 alumnes. Aquests 18 seleccionats passaran a representar la demarcació a la fase final, amb alumnes de tot el país, al denominat Tinter de les Lletres Catalanes, que aglutina el Sambori i el Pissiganya.