Els ascensors de Ribes, una setmana i mitja fora de servei durant el primer mes

Un problema amb l’acabament de l’obra va provocar que se’n cremés la part electrònica | La reparació l'ha cobert la garantia de les obres

Els nous ascenors públics de Ribes
Els nous ascenors públics de Ribes | Ajuntament de Ribes de Freser
Jordi Remolins
15 de març del 2016
Actualitzat a la 13:39h
Els nous ascensors públics que es van inaugurar a principis de febrer a Ribes de Freser van estar una setmana i mitja fora de servei durant el primer mes. Va ser degut a un problema amb l’obra que no havia estat ben finalitzada. Segons l’alcalde Marc Prat la deficiència hi permetia l’entrada d’aigua, que va provocar que es cremés l’electrònica dels ascensors. Aquesta mala execució ha motivat que s’hagués de refer el sistema, amb el contratemps d’haver d’interrompre’n el servei. Els dies que ha estat aturat respon al temps que requereixen les proves d’estanquitat.

Ara els ascensors tornen a estar a ple rendiment. L’actuació que s’hi ha realitzat l’ha cobert la garantia de l’obra. Durant els dies que han funcionat, han estat molt utilitzats pels veïns del barri del pavelló. “Molts d’ells no han tornat a pujar-hi a peu”, comenta Marc Prat. El desnivell que hi ha entre el barri i el centre del municipi fa que sigui un servei preuat pels ribetans, sobretot per la gent més gran que té dificultats de mobilitat. Prat troba curiós que alguns dels veïns que més s’han queixat per la interrupció també eren aquells que tenien més pressa perquè es posessin en funcionament.

L’obra es va inaugurar el diumenge 7 de febrer. Consta de dos ascensors, l’un amb un recorregut de 14 metres i l’altre de 13. Tenen capacitat per vuit persones. El cost va ser de 400.000 euros, finançats entre el fons FEDER, la Generalitat, la Diputació de Girona i l’Ajuntament.