Dos ferits, un dels quals greu, en ser envestits per una vaca a Ribes de Freser

Un home de 58 anys va haver de ser evacuat en helicòpter a l'Hospital Trueta de Girona | És el tercer incident que protagonitza el mateix ramat

Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat el 15 de març a les 10:57h

Vaques a Ribes de Freser. Foto: Adrià Costa


Dues persones ferides, una de caràcter greu, després que una vaca les va envestir quan estaven passejant a Ribes de Freser, segons Catalunya Ràdio. L'incident va succeir aquest diumenge al migdia a les afores d'aquest municipi del Ripollès. L'home ferit greu, amb diverses fractures, va haver de ser evacuat en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Els fets van succeir a la zona del barri de la Maçana de Ribes de Freser, on hi ha diverses cases de pagès. Una parella, que duia un gos en braços, passejava i es van aturar a fer fotos prop d'un ramat de vaques. Una vaca va arrencar a córrer i va envestir la dona i la va rebolcar. Quan l'home, de 58 anys, la va intentar treure de sota l'animal, la vaca el va atacar. La parella va poder fugir i avisar per telèfon mòbil els equips d'emergències. És, segons Catalunya Ràdio, la tercera vegada que el mateix ramat es veu involucrat en un incident similar.

Segons fonts del consistori, una de les hipòtesis és que la vaca veiés el gos que duien com a una possible amenaça i que intentés protegir les seves cries atacant-los. Ara és època de vedellar i les mares tenen una actitud més recelosa. Fa un parell de mesos un veí del poble també va ser envestit per una vaca però aquell cop va poder esquivar l'atac.

Precisament la setmana passada un ramat va ferir greument dos veïns de Calders, al Moianès, i va matar un dels seus gossos que estava jugant entre el ramat.