La pista de gel, exculpada de l'espellofada de la Lira de Ripoll

La capa antilliscant que s'hi va aplicar fa menys d’un any s'ha aixecat abans d'hora

El sòl de La Lira, malmès
El sòl de La Lira, malmès | Jordi Remolins
Jordi Remolins
11 de març del 2016
Actualitzat el 15 de març a les 10:59h

L’Ajuntament de Ripoll es va plantejar una nova ubicació per la pista de gel que durant les darreres festes nadalenques es va instal·lar a la plaça coberta de La Lira. Al plenari de gener, la regidora socialista Anna-Belén Avilés va denunciar els problemes que s’havien detectat al sòl d’aquest espai. Les planxes metàl·liques de la instal·lació presenten una espellofada d’òxid que en un inici va atribuir-se a la humitat que genera la pista de gel.

Després d’estudiar-ho durant l’últim mes, l’equip de govern ha arribat a la conclusió que els problemes no han estat provocats per la pista. De fet, altres espais del municipi on també hi ha el mateix tipus de planxes, com ara la plaça Sant Eudald, també han tingut el mateix problema. Per això s’ha arribat a la conclusió que la capa d’antilliscant que s’hi va aplicar a mitjans de l’any passat no ha donat el resultat que s’esperava.

La garantia de l’empresa que va realitzar-hi el sanejament de les planxes a fi d’evitar-hi les relliscades era de tres anys. Ara, l’Ajuntament està negociant amb aquesta empresa per tal de fer-hi una nova actuació que resulti molt més eficaç. En un principi la nova ubicació de la pista de gel ha quedat aparcada.

L’aplicació de l’antilliscant es va realitzar per resoldre el problema de caigudes que habitualment hi patien alguns vilatans, sobretot quan les planxes es mullaven en dies de pluja. Les planxes al sòl públic de Ripoll estan ubicades sobretot a La Lira i a la plaça Sant Eudald, on ressegueixen el perímetre de l’antiga església que hi havia hagut fins al 1937. També n’hi ha a la plaça Gran com a tapes de serveis, que inicialment s’havien fet amb panots de pedra, però que es van acabar substituint perquè es trencaven pel pas continuat de vehicles.

El preu que es va anunciar per fer-hi el tractament, i que va obligar a tenir tancat l'espai durant diversos dies, va ser de 5.700 euros.