La Fira de les 40 Hores de Ripoll inaugura tres dies d'aparador comercial

Més de cent seixanta expositors ompliran els carrers del centre de la població

per Jordi Remolins , Ripoll, 11 de març de 2016 a les 07:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Fira de les 40 Hores de Ripoll, l'any passat. Foto: Jose Manuel Gutiérrez


D’ençà que el 1984 es va recuperar a Ripoll la Fira de les 40 Hores, que aquesta s’ha convertit en la manifestació comercial més destacada que té cada temporada el municipi. Durant tres dies, les artèries principals de Ripoll bullen de persones que negocien, tafanegen o simplement passegen entre els més de 160 expositors que enguany hi faran parada.


Aquesta mateixa tarda a partir de les quatre s’obrirà la fira, tot i que la inauguració no es farà fins dues hores més tard al passeig de Sant Joan. Al vespre. diferents restaurants celebraran la mostra gastronòmica de cuina de muntanya del Ripollès, Tastatast. Hi participaran set restaurants, a més de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i diversos productors locals. La Unió de Botiguers també se sumarà a la fira amb vuitanta professionals que exposaran productes del sector nupcial.

Mentre la fira desenvolupi la seva activitat comercial, dissabte a la tarda es realitzaran també exhibicions de dansa amb l’escola Mou-T i d’animació infantil amb l’associació de circ CercaCirc. Un xou de cuina en viu completarà les activitats programades en la segona jornada de les 40 Hores. Finalment, diumenge al migdia es realitzarà una exhibició de Qigong de la salut, i a la tarda gimcanes de geolocalització, un tea time i una demostració de robòtica organitzada per l’Institut Abat Oliba.


Dins de les activitats paral·leles, dissabte al migdia s’inaugurarà l’exposició L’ànima de la fusta de l’artista campdevanolenc Avelí Adam al Museu Etnogràfic. Prèviament, ahir ja es va encetar l’exposició La Protecció del patrimoni cultural al Ripollès durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). El cas de la portalada de Ripoll.

Els espais on es desenvoluparà la fira seran els passeig de Sant Joan i Mestre Guich, les places de l’Escorxador, Clavé, La Lira, Tomàs Raguer, de la Llibertat, Sant Eudald i Gran, els carrers de les Vinyes i Jacint Verdaguer, a més del Centre Cívic Eudald Graells. Un tren turístic recorrerà els carrers de la vila tant dissabte com diumenge.


Encara que se’n desconeixen exactament els orígens, se sap que a inicis del segle XVIII ja se celebrava la fira, que aleshores era de caràcter religiós. Es feia a la Parròquia de Ripoll, avui dia annexionada a Ripoll, els diumenges de Passió i els dos dies anteriors.
 

Programa d’activitats i mapa

--------------------------------
Galeries de fotos de la Fira de les 40 Hores

Fotos de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2015 (Jose Manuel Gutiérrez)

Fotos del diumenge de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2014 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del cap de setmana de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2013 (Arnau Ugell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2013 (Arnau Urgell)

Fotos de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2012 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració Fira de les 40 Hores de Ripoll 2012 (Arnau Urgell)

Fotos del dissabte de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2011 (Xevi Mas)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2011 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2010 (Arnau Urgell)

Fotos del diumenge de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2009 (Arnau Urgell)

Fotos del dissabte de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2009 (Adrià Costa)

Fotos de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2008 (ElRipollès.info)

 

Participació