El cine-club ARIC se suma al Dia de la Dona projectant «Sufragistas»

A més ha organitzat una taula rodona per parlar dels masclismes del segle XXI

Jordi Remolins
10 de març del 2016
Actualitzat a les 11:02h
Una escena de «Sufragistas»
Una escena de «Sufragistas»

El Dia de la dona treballadora, que es va celebrar dimarts passat, tindrà aquest divendres el seu epíleg al cinema Comtal de Ripoll. El cine-club Aric ha programat la projecció de Sufragistas, una pel·lícula britànica que explica el moviment que va néixer a Anglaterra el 1914, amb dones obreres com a protagonistes.

Es tracta d’un drama basat en fets històrics, on les dones treballadores van arriscar la seva migrada zona de confort, lluitant per la igualtat de drets. La cinta està protagonitzada per Carey Mulligan, Helena Bonham Carter i Meryl Streep, dirigida per Sarah Gavron, i compta amb la fotografia del català Eduard Grau.

A banda de la projecció, el cine-club Aric ha organitzat també una taula rodona sota el títol de “Nous temps, nous masclismes”. Hi participaran Alícia Mesas, psicòloga del SIAD Ripollès, la diputada d’En Comú Podem Dolors Terrades, i una representant de la CUP encara per determinar. L’entrada tindrà preu reduït per a les dones, que només pagaran cinc euros.

El Dia de la dona treballadora se celebra el 8 de març, coincidint amb l’aniversari de la jornada de 1917, quan les dones russes van sortir al carrer en demanda d’aliments i pel retorn dels combatents de la Primera Guerra Mundial. Es considera que aquella acció va suposar l’inici del moviment popular que va acabar amb la proclamació de la república i la dimissió del tsar. Actualment serveix per reivindicar el feminisme. L’any que ve se’n celebrarà el centenari.