Elisenda Guillaumes, nova directora dels Serveis Territorials d'Agricultura a Girona

La regidora d’ERC a Sant Joan de les Abadesses continuarà al consistori però haurà de deixar “provisionalment” el seu càrrec de directora del parc del Castell de Montesquiu

Elisenda Guillaumes
Elisenda Guillaumes | ERC
El Ripollès.info
07 de març del 2016
Actualitzat a les 16:36h

Elisenda Guillaumes Cullell és la nova directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, encapçalat per la consellera Meritxell Serret. Guillaumes és actualment regidora de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per ERC i directora del parc del Castell de Montesquiu, càrrec aquest últim que haurà de deixar “provisionalment”, segons ha confirmat ella mateixa a ElRipollès.info. Continuarà, en canvi, a la regidoria del consistori santjoaní.

Guillaumes és enginyera agrònoma per la Universitat de Lleida amb la titulació de doctora en els àmbits de l'edafologia i la química agrícola. amb la tesi "Estratègies ambientals i productives en l'ús de nutrients en condicions de regadiu". Fins ara, havia desenvolupat la seva tasca professional a la gerència de Serveis d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, des del 2005. En aquest marc, ocupava el càrrec de directora al Parc del Castell de Montesquiu des de l’any 2013.

En l’àmbit polític, és regidora i portaveu adjunta del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i membre de la Comissió de la Veu (emissora municipal), des del 2015.

Ha tingut i té una forta vinculació en el teixit associatiu de Sant Joan de les Abadesses, on ha participat i col·laborat amb diverses entitats socials i activitats: monitora al grup Esplai Somnis (1998 a 2000), col·labora amb les publicacions en motiu del centenari de la Festa de l'Arbre (1999), realitza un curs preparatori de guia turístic de Sant Joan (2000), coedita el programa de ràdio Vens de l'hort? de l'emissora La Veu de Sant Joan de les Abadesses (2003-2005), membre de la junta de la Unió Excursionista, de la qual n'és sòcia des del 1985 (2005-2006), representant de l'AMPA i membre de la junta municipal de la Llar d'Infants (2008-2012),  vinculada al SAT Teatre Centre (1999-actualitat), col·labora amb l'escrit central sobre la Llar d'Infants a la Revista de la Gent de Sant Joan (2012). Des del curs 2011/12 és membre de la junta de l'AMPA de l'IE Sant Joan i, actualment, és també representant de l'AMPA al Consell Escolar de l'IE Sant Joan. Ha ballat el Ball de Pabordes, entre els anys 2006 a 2009, catalogat com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional.