Una vaga de Renfe tanca avui una setmana complicada al transport públic

Rodalies i Regionals funcionaran al 66% en hores punta i un 33% a la resta | Els sindicats denuncien manca de personal i la precarietat de la plantilla

Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:27h
Un comboi de la línia 3 de Rodalies
Un comboi de la línia 3 de Rodalies | Adrià Costa
Nova vaga aquest divendres al transport públic, aquesta vegada a Rodalies i Regionals. Els sindicats denuncien falta de personal a la demarcació de Barcelona causada per la gestió “irresponsable” de les direccions de l’empresa en polítiques d’ocupació i la precarietat en les condicions de treball. 

Els representants dels treballadors també critiquen que la manca de plantilla ha obligat a dur a terme externalitzacions per al manteniment en la línia de L’Hospitalet a Mataró, de terminals de mercaderies i de tasques pròpies dels agents de circulació, tancament de dependències i mobilitat funcional forçosa, entre altres.

Rodalies i Regionals funcionaran al 66% entre les 6:00 i les 9:30 hores, i entre les 17:00 i les 20:30, mentre que la resta de la jornada ho faran a un 33%. Pel que fa a llarga distància i alta velocitat, els serveis mínims ascendeixen al 72%, mentre que per a Avant se situen al 63%.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació a la vaga podran sol·licitar el canvi o retorn de l'import en estacions i agències de viatge. Es pot obtenir més informació a través del web de Renfe.

Les aturades d'aquest divendres tanquen una setmana negra al transport públic coincidint amb el Mobile World Congress. Els treballadors de metro van encetar les protestes dilluns i les van repetir dimecres. Els empleats dels autobusos de TMB els van prendre el relleu dimarts i han repetit també les aturades parcials avui. 
 

Incidències a la xarxa de Rodalies i Regionals