Els càncers de còlon, recte i mama, els més tractats al Ripollès el 2015

L'Hospital de Campdevànol va acollir 586 sessions de quimioteràpia i tractaments de suport al càncer | Els tumors de pell també són molt freqüents a la comarca

Redacció
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:42h
L’Hospital de Campdevànol va realitzar un total de 586 sessions de quimioteràpia i tractaments de suport per al càncer el 2015. D’aquestes, un 24,2 % corresponen a càncer de còlon i recte; un 21,3 % van ser per a càncer de mama; el 16,4 %, de càncer urològic; un 15 %, per tractar càncer de pulmó i, un 9,5 %, per a càncer ginecològic.

Així, tal i com han informat des del centre, el càncer de còlon i recte i el de mama són els que més es van tractar al Ripollès l’any passat. Els tipus de càncer més freqüents en home són, per aquest ordre, càncer de pròstata, pulmó i còlon i recte i, en la dona, de mama, còlon i recte i d’úter.

Pel que fa a les intervencions quirúrgiques, destaquen les neoplàsies de pell, per a les quals es van realitzar un centenar de procediments a l’Hospital el 2015. Tal com explica el doctor Antoni Radovan, director assistencial de l’Hospital, aquesta tipologia de formació de teixit anormal o de caràcter tumoral “té un bon pronòstic en la majoria dels casos, perquè s’acostuma a diagnosticar a temps”. “A més, es pot abordar quirúrgicament en règim de cirurgia sense ingrés”, afegeix.

A part de les neoplàsties de pell, l’any passat es van dur a terme a l’Hospital de Campdevànol 13 intervencions de càncer de mama i 12 de càncer de còlon. Els pacients que van requerir cirurgia per a altres tipus de càncers van ser derivats, fonamentalment, a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i a l’Hospital Universitari de Vic.