Setmana de llibres a Òmnium Ripollès

Francesc-Marc Álvaro a Ripoll amb l’assaig “Per què hem guanyat?” i Daniel Palomeras a Camprodon amb la novel·la “Hollister 5320”

Francesc Marc-Álvaro serà a Ripoll
Francesc Marc-Álvaro serà a Ripoll | Adrià Costa
Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:56h

Alfred Verdaguer i Francesc-Marc Álvaro, aquest dijous a Vic. Foto: Adrià Costa


Dues presentacions de llibres coincideixen aquesta setmana, organitzades per Omnium Ripollès. En el marc del cicle Dijous de l’Òmnium, el periodista Francesc-Marc Álvaro serà aquest dijous a la biblioteca Lambert Mata de Ripoll per presentar el seu últim llibre, Per què hem guanyat? 127 dies que van canviar Catalunya (Editorial Comanegra). En aquest assaig Francesc-Marc Álvaro fa la seva crònica personal, a manera de dietari, del període que transcorre entre les eleccions municipals, el 24 de maig de 2015, i les eleccions al Parlament, el 27 de setembre, moment decisiu per a la història del país i el procés cap a la independència. Amb l’autor també es valorarà  situació política actual, i els fets transcorreguts fins la investidura del nou president de la Generalitat.

Divendres, el metge i escriptor ripollès Daniel Palomeras presentarà a l’Ajuntament de Camprodon Hollister 5320 (L’Altra Editorial), que representa el seu retorn a la literatura després d’uns anys de silenci. La novel·la té com a protagonista un home que, veient-se malalt i al final de la seva vida, viatja al seu poble natal per esclarir silencis relacionats amb la família i el període de la Guerra Civil.