Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts a Núria

Els dos homes, veïns de les Franqueses de 33 i 35 anys, han estat trobats pels Bombers a la zona de Carançà

Redacció
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:45h
Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han localitzat poc després de les dotze del migdia els dos excursionistes que havien desaparegut a l'entorn de Núria. L'helicòpter ha localitzat sans i estalvis els dos joves, veïns de 33 i 35 anys de les Franqueses del Vallès, a la zona de l'estany Blau de Carançà. Des d'aquest punt, els han portat a Queralbs.

Els dos homes havien d'arribar al refugi del Pic de l'Àliga ahir a la nit i els familiars, en veure que es feia de nit i no arribaven al lloc on havien quedat, van denunciar la seva desaparició al telèfon d'emergències 112.

En l'operatiu de recerca hi han treballat n dos helicòpters –un de Mossos i un de Bombers-, tres dotacions terrestres de Bombers i efectius de la unitat de muntanya, canina i de subsòl de la policia catalana. Segons la policia, els dos excursionistes anaven ben equipats i són experimentats en rutes de muntanya.

Durant la nit de dimecres a dijous, els Bombers de la Generalitat els han buscat pels refugis de la zona sense èxit. Aquest dijous la recerca es fa pel pic de Noucreus, el coll de Tirapits, la zona del refugi Coma de Vaca i pels voltants del santuari de Núria.