MAPA Els habitants de Ripoll paguen 1,53 euros per cada metre cúbic

L'ACA publica els municipis catalans amb l'aigua més cara i més barat | Els llocs on la xifra és més alta i més baixa són Piera (Anoia), amb 3,34 euros, i Vielha (Val d'Aran), amb 0,77, respectivament

Mapa comparant els preus de l'aigua a Catalunya
Mapa comparant els preus de l'aigua a Catalunya | ACA
Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat el 07 de gener del 2016 a les 8:09h
 
L'Agència Catalana de l'Aigua ha elaborat un mapa amb els municipis de més de 5.000 habitants i les capitals de comarca on s'hi comparen els preus de cadascuna de les poblacions. Ripoll és l'única població de la comarca que en forma part i, un cop sumades les taxes de clavegueram i el cànon de l'aigua, el preu per metre cúbic és de 1,53 euros.

Piera (Anoia) és el municipi on l'aigua és més cara de tot Catalunya, amb un preu total de 3,34 euros. És quatre cops més car que Vielha, capital de la Val d'Aran, la població catalana amb l'aigua més barata amb un cost final de 0,77 euros el metre cúbic.

L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Arenys de Munt (Maresme) i Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) segueixen Piera en el rànquing de les ciutats amb l'aigua més cara del país. És al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona on es concentren els preus més elevats.

A l'altre costat hi ha Vielha, Sort (Pallars Sobirà), el Pont de Suert (Alta Ribagorça) i la Roca del Vallès (Vallès Oriental), les quatre úniques poblacions on el preu final de l'aigua és inferior a l'euro per metre cúbic.