La junta del CIT de Ripoll es desfà en el cinquantenari de la Festa de la Llana

L’equip de govern fa una crida a les persones interessades a formar-ne part

El Casament a Pagès de Ripoll d'enguany
El Casament a Pagès de Ripoll d'enguany | José Manuel Gutiérrez
Jordi Remolins
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 7:43h

El Casament a Pagès de Ripoll d'enguany. Foto: José Manuel Gutiérrez


El Centre d’Iniciatives i Turisme s’ha quedat sense junta directiva a la mateixa temporada que se celebrarà el cinquantenari de la Festa de la Llana i el Casament a Pagès. Teresa Jordà ho va posar al descobert en el plenari municipal de dimarts passat. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ramon Santanach (CDC) va confirmar que la junta s’ha desfet i que actualment s’està treballant per traspassar els seus arxius a l’àrea de Cultura del consistori. En tot cas va afirmar que està previst crear una nova junta, i va fer una crida a incorporar-s’hi a les persones que hi estiguin interessades.

Segons la pàgina web de l’entitat, el CIT estava presidit per Meritxell Moreno. Va fundar-se el 1966 per tal de crear rutes turístiques pel municipi, a banda d’organitzar fires i concursos. La seva llavor va sorgir arran de l’antic i efímer Sindicat d’Iniciatives i Turisme de 1932, interromput per la Guerra Civil. El primer president en va ser Santiago Ros. A banda de la festa nacional de la llana i el casament a pagès, també organitza l’elecció de la pubilla. A més va obrir la primera oficina de turisme del municipi, que va gestionar fins que l’ajuntament se’n va fer càrrec.

La primera Festa de la Llana va celebrar-se el 1967 i quatre anys més tard va incorporar-s’hi també el Casament a Pagès. Cada any es recuperen tasques com la tosa dels xais, el matalasser o la filadora, que permeten reviure oficis i vida dels pagesos. La festa és declarada d’interès turístic nacional. L’alcalde Jordi Munell va avançar que malgrat els contratemps l’ajuntament té contactes per presentar importants novetats de cara al cinquantenari de la festa.