Enxampats dos lladres de joies que simulaven ser revisors del gas a Campdevànol

Els van detenir a La Roca del Vallès, amb una bossa plena d'objectes d'or, el 3 de novembre | Els dos homes van ser deixats en llibertat amb càrrecs pel jutge dos dies més tard

Jordi Remolins
13 de novembre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 16:26h
Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el dimarts 3 de novembre, a dos veïns de Barcelona i el Baix Llobregat com a presumptes autors d'un delicte de furt. Després de les comprovacions policials es creu que podrien ser els autors d'un robatori que va patir una dona de 78 anys de Campdevànol al seu domicili. Hi van entrar simulant que eren els revisors del gas. Dins de la casa van demanar per anar al servei i ho van aprofitar per endur-se les joies i els diners. La víctima va presentar denúncia el mateix dia a la comissaria de Ripoll.

Es tracta de dos homes de 33 i 34 anys respectivament que van ser aturats en un control preventiu al peatge de l'AP7. El copilot del vehicle en el qual viatjaven va mostrar una actitud nerviosa a mesura que s'acostaven al control, amagant algun objecte a la guantera. A sota del seu seient hi van trobar una bossa blava amb joies d'or: braçalets, collarets, cadenes, agulles, rellotges, arracades i anells, a més de 910 euros en efectiu. En total es calcula que duien un botí de més de 15.000 euros, que ja ha estat tornat a la seva propietària. A més el conductor anava vestit amb pantalons i camisa d'operari i amb la inscripció de "servei tècnic". Al maleter hi duien camises i armilles amb les mateixes inscripcions, descoberts durant l'escorcoll del vehicle. També hi portaven eines de treball, un datàfon, un carnet amb el nom d'una empresa d'instal·lacions presumptament autoritzada per la Generalitat de Catalunya, i un talonari d'albarans en concepte de revisions del gas.

Dijous de la setmana passada van passar a disposició del jutjat, que va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. Els Mossos aconsellen que no es permeti l'entrada a revisors del gas, llum i aigua que no hagin concertat cita amb antelació. Recorden també que mai cobren el servei en efectiu sinó que el carreguen al compte bancari, i aconsellen trucar a l'empresa subministradora per validar-ne l'autorització.