Flaix FM ampliarà en breu l'oferta radiofònica del Ripollès

L’Ajuntament de Ripoll li va concedir l’ús de part de la torre del Catllar | Aportarà 24.000 euros en 10 anys per a la seva utilització | Fins ara la radiofórmula no es podia escoltar a la comarca

Jordi Remolins
03 de novembre del 2015
Actualitzat el 13 de novembre a les 7:25h
Els oients de radiofórmules musicals veuran ampliada en breu la seva oferta al Ripollès, amb el desembarcament de Flaix FM. Després de rebre la concessió d’una llicència per part del Consell de l’Audiovisual de Catalunya el novembre de 2014, ara l’empresa que la gestiona, Sistema Català de Radiodifusió SLU, va sol·licitar l’ocupació d’un espai a la torre del Catllar per tal d’emetre el seu senyal.

L’expedient per permetre aquest ús va ser aprovat per unanimitat per tots els grups del consistori de Ripoll, en el darrer ple municipal. El regidor de serveis econòmics Josep Maria Creixans va explicar que el conveni que signaran l’Ajuntament i el Sistema Català de Radiodifusió, comportarà un ingrés a l’ajuntament de 24.000 euros en el decurs dels propers deu anys. El conveni encara no s'ha signat. La intenció de l'Ajuntament és cobrar el total del lloguer de l'espai durant els primers anys que durarà l'acord. Aquest no és el primer conveni similar que es signarà a Ripoll. Anteriorment ja se n'havia aprovat un de similar per afavorir les comunicacions d'una empresa privada.

En els propers mesos Flaix FM –o bé l'altra emissora del grup Flaixbac- s’incorporarà a les ofertes radiofòniques que existeixen a la comarca. La fórmula de música dirigida a un públic jove l’ocupen actualment emissores com Live FM o 40 Principales.

Radiofórmula fundada per Miquel Calçada i Carles Cuní

Flaix FM s’ha convertit en el principal referent en la música dance i electrònica al nostre país, d’ençà que es va fundar el 1992. Va ser auspiciada pels coneguts locutors Miquel Calçada “Mikimoto” i Carles Cuní, si bé Calçada va abandonar el grup Flaix al juliol passat per dedicar-se a la política. A les eleccions catalanes del 27 de setembre va ser candidat amb Junts pel Sí com a independent. Anava al número 74 de la llista per Barcelona. Precisament les seves vinculacions amb el catalanisme i amb CDC va motivar la crítica per les llicències que el Sistema Català de Radiodifusió SLU va rebre l’any passat. Calçada també va ser el comissari dels actes del Tricentenari que es va celebrar durant 2014.