Jordi Uró guanya un Trail Terra de Comtes que estrena l'ascens al Taga

La modalitat llarga de la cursa de muntanya de tardor del Ripollès es redueix a 44 quilòmetres amb un recorregut pràcticament nou | Teresa Forn guanya en categoria femenina | A la distància mitjana, de 26 km, triomfs de Rubén Hernàndez i Mesi Arcos

Jordi Uró, guanyador del Trail Terra de Comtes i Abats
Jordi Uró, guanyador del Trail Terra de Comtes i Abats | JMM
18 d'octubre del 2015
Actualitzat el 20 d'octubre a les 7:54h

El Trail Terra de Comtes celebrava aquest dissabte la tercera edició però, a la pràctica, era com si s'estrenés. I és que, malgrat mantenir tres recorreguts –gran trail, panoràmica i iniciàtic-, la cursa de muntanya de tardor del Ripollès apostava per una reducció substancial de la distància més llarga –de 65 a 44 quilòmetres-, incloïa per primera vegada l'ascens al Taga i se centrava en els paisatges de l'entorn de Ripoll.

Al gran trail de 44 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell positiu el més ràpid va ser el berguedà Jordi Uró que, amb 4:57:12, va ser l'únic atleta capaç de baixar de les cinc hores. El recorregut passava per punts emblemàtics del Baix Ripollès com el coll de la Tuta, Sant Julià de Saltor –punt on la cursa feia un bucle-, coll de Jou i el Taga, entre altres. Per darrera d'Uró es van classificar Marc Abalenda (5:01:25) i Eduard Hernàndez (5:07:12), en una cursa amb sortida i arribada en un monument tan emblemàtic del romànic català com el Monestir de Santa Maria de Ripoll.

Trail Terra de Comtes i Abats. Foto: Josep Maria Montaner

En categoria femenina les coses també van estar igualades i les tres atletes que van pujar el podi tot just van quedar separades per menys de quatre minuts. La veterana Teresa Forn, que l'any passat havia estat segona, enguany va aconseguir la victòria amb un temps de 7 hores, 12 minuts i 35 segons. Esther Casas (7:15:04) i Mònica Gilera (7:16:18) van completar el podi.

El gruix de participants –més de 400- es van repartir per les dues germanes petites del Trail Terra de Comtes i Abats, la panoràmica de 26 km i 1.200 metres de desnivell positiu, i l'iniciàtic de 13 km i 525 metres. A la distància mitjana les victòries van ser per a Rubén Hernàndez (2:20:15) i tota una corredora d'elit com Mesi Arcos (2:51:06). Els podis els van completar Marc Pérez (2:20:16) i Sergi Masip (2:21:48) en homes, i Eva Masó (3:06:40) i Mili Esono (3:11:40), en dones. Finalment, a la cursa més curta, que passava per Sant Roc i el gorg de l'Olla, el triomf va ser en categoria masculina per tot un especialista com l'osonenc Gabriel Crosas (58:56), que va superar David Rovira (1:00:33) i Borja Sànchez (1:01:24). En dones, triomf de Laura Erra (1:15:24), per davant de dues corredores de muntanya del Ripollès: Maria Sau (1:16:10) i Anna Capdevila (1:17:50).

Teresa Forn, guanyadora del Trail Terra de Comtes i Abats. Foto: Josep Maria Montaner