Malmeten el brollador de la font de la Roca de Ripoll

Les destrosses al camí d’Ordina s’han convertit en habituals | Fa un parell de mesos es van llençar contenidors de brossa a la llera del Freser

per Jordi Remolins, 16 d'octubre de 2015 a les 07:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Font de la Roca de Ripoll. Foto: Jordi Remolins


El brollador de la font de la Roca de Ripoll ha estat malmès després que algú el xafés totalment. El tub de ferro per on surt l’aigua d’aquesta font va aparèixer fa dues setmanes totalment doblegat. La font és veïna de la del Tòtil, i es troba a pocs metres del paratge del mateix nom i a tocar del riu Freser. Es tracta d’un indret molt utilitzat per fer-hi pícnic sobretot els diumenges i dies festius. També és un lloc que alguns automobilistes i les seves parelles utilitzen per anar-hi a intimar quan es fa fosc.

 
Malgrat la bretolada la font segueix brollant, si bé més escanyada que en condicions normals. La font de la Roca proporciona aigua provinent d’una deu de la muntanya del Catllar, rica en ferro i que sol mantenir unes temperatures entre 15 i 18 graus. La seva posició a tocar del camí que porta d’Ordina al Tòtil afavoreix que sigui molt visitable, gràcies a un entorn que va ser restaurat i que incorpora unes escales i un banc de pedra. 

El camí d’Ordina s’ha convertit en els darrers anys en una zona on han estat habituals les malifetes. Fa un parell de mesos algú va llençar a la llera del Freser diversos contenidors d’escombraries. Un d’ells va estar-s’hi diverses setmanes per la dificultat que suposava poder-lo tornar a la seva posició original. Aquesta acció és reincident perquè ja va produir-se també l’any passat.

 

Participació