Una comitiva santjoanina visitarà el municipi germà de Lu Palaiç

Anualment les escoles de les dues viles fan intercanvis per potenciar la cultura

Anastàsia Klimkovich
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 7:59h
Després de la Festa del Grito, que commemora la Independència de Mèxic, i de la celebració dels 35 anys d'agermanament entre San Joan de les Abadesses i la població mexicana San Luis Potosí, una comitiva santjoanina visitarà l'altre poble agermanat amb el municipi: Lu Palaiç (en francès Le Palais-sur-Vienne), de la regió occitana de Llemosí.

La trobada d'aquest any es farà els dies 10, 11 i 12 d'octubre i els santjoanins que viatgin viuran uns dies amb les famílies occitanes. Els dos pobles estan agermanats des de l'any 1992. La relació s'ha consolidat a través dels vincles institucionals però també personals entre els seus veïns.

En aquest sentit, cal recordar que cada any els alumnes de les escoles de les dues viles fan intercanvis que els permeten aprendre l’idioma i viure una experiència única i enriquidora. Enguany varen ser els alumnes de 6è de primària santjoanins els que varen fer el viatge durant el mes de maig.

A més de les reunions entre les comissions d’agermanament, enguany també hi haurà un sopar entre palasiens, santjoanins i també amb veïns de Cadolzburg (una població alemanya agermanada amb Lu Palaiç), una sortida al Castell de Valençay, i una visita a un poble d’interès turístic com Brive o Cahors, entre d’altres.