Marc Prat deixa UDC i el 27-S va votar Junts pel Sí

L'alcalde de Ribes de Freser continuarà en el càrrec com a independent

Redacció
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 7:47h
Marc Prat, el dia que Joana Ortega va deixar el Govern
Marc Prat, el dia que Joana Ortega va deixar el Govern | Adrià Costa

Joana Ortega, abatuda, sortint de la seu d'Unió. Foto: Adrià Costa


La campanya del 27-S i, sobretot, els resultats, continuen aprofundint la crisi oberta a Unió Democràtica de Catalunya. Un dels darrers en deixar el partit ha estat Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser i exnúmero 2 de Joana Ortega al Departament de Governació. A més, era el president de la Unió Municipal de Catalunya, l'organisme municipalista del partit socialcristià. Prat, en una carta que va fer pública aquest dimarts, ha explicat que el 27-S va votar Junts pel Sí.

“El 9-N vaig votar ‘sí-sí’. No desvetllo res que no se sàpiga. Observarnt el fet que el sobiranisme ja no seria la prioritat d’Unió, tenia clar que tard o d’hora hauria d’abandonar la formació en la que havia militat els dos darrers 12 anys", explica en una carta oberta. La renúncia de Marc Prat, que va oficialitzar el dijous no és l'única dels darrers dies. Aquest dimarts es van conèixer la les de dues regidores del partit socialcristià a Sant Cugat del Vallès, Cristina Paraira –presidenta de la secció local- i Esther Salat, així com la de Josefina Bernades, regidora d'UDC a l'Ajuntament de Tàrrega.

Durant la campanya fins a tres càrrecs electes d'Unió al Camp de Tarragona van estripar el carnet de la formació de Duran i Espadaler. El cas més sonat va ser el d'Enric Capdevila, alcalde de Solivella (la Conca de Barberà), que va renunciar a formar part de la llista –era el número 9 per Tarragona-. Posteriorment també van marxar Joaquim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp i president del Consell Comarcal del Baix Camp, així com Josep Rabascall, batlle de Maspujols, un dels feus del partit socialcristià.