El cap de CCOO al Ripollès denuncia por a pronunciar-se de membres del sindicat

Xavier Rodríguez es desmarca de les declaracions de Fernández Toxo i afirma voler la independència

Xavier Rodríguez, a la consulta del 9-N
Xavier Rodríguez, a la consulta del 9-N | Jordi Remolins
Jordi Remolins
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:16h
Les declaracions del secretari general de CCOO Ignacio Fernández Toxo mostrant-se contrari a la independència de Catalunya, ha causat malestar en diversos membres d'aquest sindicat al nostre país. El sindicalista de referència d'aquesta organització al Ripollès i la Cerdanya, Xavier Rodríguez, ha secundat el manifest de CCOO a Catalunya, manifestant el compromís amb el dret a decidir dels catalans, però alhora ha volgut anar més enllà.

Rodríguez considera que CCOO hauria de ser més plural, i de fet creu que "hi ha membres del sindicat que tenen por a manifestar-se" sobretot els que estan assalariats. Aquests tenen por de represàlies o que els facin fora, com de fet el sindicalista ribetà creu que "ja ha ocorregut en el passat amb gent que no pensava com la cúpula". En el seu cas no té cap temor de fer-ho perquè no depèn econòmicament del sindicat.

Durant aquest mes de setembre tant Xavier Rodríguez com altres membres catalans de Comissions Obreres han creat l'associació Sindicalistes de CCOO per la independència i la república catalana. Van trobar-se a principis de mes a Barcelona i tornaran a fer-ho el dia 30. Rodríguez advoca per la independència i creu que "si no tenim un país propi, poc podrem fer en favor dels drets socials".

En el darrer comunicat de CCOO de Catalunya recorda que és una confederació amb estatuts i veu propis.