El FeMAP tanca l'edició amb més de 4.500 espectadors

Aquest proper mes de novembre es començaran a posar les bases de la propera edició

Redacció
01 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:32h
Una de les actuacions del FeMAP
Una de les actuacions del FeMAP | FeMAP

Una de les actuacions del FeMAP Foto: FeMAP


El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha tancat la seva cinquena edició, aquest cap de setmana, amb els concerts del duo Arianna Savall i Petter Udland a la Seu d'Urgell, Berga i Alp, i ho ha fet amb una valoració molt positiva. En total, es calcula que durant els gairebé dos mesos que ha durat el festival, hi han passat més de 4.500 persones, que han pogut gaudir de 45 concerts, tres passejades musicals i sis sessions de Gastrofilm, una de les incorporacions d'enguany. 

A més, la cultura musical antiga s'ha pogut difondre per 26 municipis del Pirineu català, el Principat d'Andorra i, com a novetat, també la Catalunya Nord. Per altra banda, com a element complementari de la música, també s'han realitzat visites guiades a les esglésies de Bossòst i d'Estamariu, a la catedral de la Seu d'Urgell, al monestir de Ripoll, al jaciment de Roureda i a la Casa Museu Areny Plandolit, i s'ha incorporat l'experiència Gastrofilm.

Segons l'organització, aquesta experiència ha estat “satisfactòria”, així com també ho ha estat el concurs d'aparadors, i l'experiència pilot del FeMAP, de realitzar tallers amb persones en risc d'exclusió social a la Pobla de Segur, a la Seu d'Urgell i a Puigcerdà.

I és que, durant aquest 2015, el FeMAP ha incorporat una gran quantitat de noves activitats, s'ha expandit i, amb la visat posada sobre el 2016, encara ho vol fer més. El festival de música antiga més gran d'Europa preveu continuar el seu creixement exponencial, amb més municipis i una nova ampliació de les activitats complementàries. Per això, durant el proper mes de novembre, hi haurà una reunió entre els diferents alcaldes i regidors de cultura, i l'organització per analitzar-ho i començar a posar les bases de la propera edició.