Teresa Jordà considera «ridícula» la inversió de l'Estat espanyol al Ripollès

La diputada al Congrés afirma que els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2016 han de ser els últims "sí o sí"

Teresa Jordà, Sergi Albrich i Carme Freixa
Teresa Jordà, Sergi Albrich i Carme Freixa | ERC
Aida Morales
01 de setembre del 2015
Actualitzat el 04 de setembre a les 7:31h

La diputada ripollesa d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà; la presidenta dels republicans al Ripollès, Carme Freixa, i el regidor santjoaní i responsable d'Acció Política, Sergi Albrich, han fet una valoració descaradament negativa dels Pressupostos Generals de l'Estat pel 2016. Concretament, i en referència al Ripollès, Jordà ha declarat que són “ridículs”, tot titllant-los, al mateix temps, de frau i estafa, segons han indicat en un comunicat.

En el mateix sentit, Jordà ha afegit que “l'Estat no és a Catalunya” però, molt menys, a les comarques gironines i al Ripollès. I això queda clar, ha destacat, amb la inversió que rep el país, encara “molt lluny” del que contempla la disposició addicional tercera de l'Estatut. 

Sobre les comarques gironines, la republicana ha afirmat que el percentatge d'execució dels pressupostos ha estat, fins el moment, “baixíssim”, sense inversions en el teixit productiu, i amb una rebaixa del 22% sobre el pressupost de la N-2. I sobre el Ripollès, ha criticat que les inversions a la comarca hagin baixat un 80% respecte dels pressupostos del 2012, i que no hi hagi “ni un sol euro” per la línia de tren que, segons ha recordat, no és només comarcal, sinó de tot el país. Respecte de les infraestructures viàries, ha lamentat que no hi hagi cap partida significativa per començar a actuar al Túnel de Toses, a la variant de Ribes de Freser, a la de Sant Joan de les Abadesses, o la del nord de Ripoll, i que tampoc es pugui millorar la seguretat de la N-260. 

En aquest sentit, ha afirmat que “han de ser sí o sí els últims” pressupostos que l'Estat espanyol “decideixi” per a Catalunya i, en aquesta línia, ja ha anunciat que ERC ha presentat, sobre aquests, més de 20 esmenes.