Marina Prat: «No sé què ens passa al Ripollès; hauríem de fer més pinya»

La jove cantautora explica la seva experiència i presenta la gravació de les seves tres primeres cançons

Aida Morales
15 d'agost del 2015
Actualitzat el 16 d'agost a les 12:13h
990_1439482466noia
990_1439482466noia
Com ha quedat palès durant els últims anys, sobretot amb Txarango, el Ripollès és terra de grans artistes. No obstant això, també ho és de joves promeses. Aquest és el cas de la jove cantautora ripollesa Marina Prat que, només amb 22 anys, ja ha escrit, composat i gravat tres cançons, amb una desena més d'escrites. 

Ho ha explicat en una entrevista a la Veu de Sant Joan, on ha repassat els seus inicis amb el piano i després la guitarra, i ha relatat com, actualment, està cursant estudis d'interpretació i cant a l'escola Eòlia de Barcelona. Aquest any, però, ja ha començat a fer algun concert al Ripollès i Barcelona i, un dels seus objectius, és poder-ne anar fent més. 

“Jo sempre he tingut una mica de pànic escènic a l'hora de cantar, i ara és quan ho estic portant millor”, ha explicat. De fet, considera que està al “principi” de la seva carrera, i “molt al començament” del que ja són altres cantautores de Catalunya. Respecte d'aquestes, ha afirmat que en algunes s'inspira, tot i que el seu grup de referència des que té ús de raó és Sau. 

Prat composa i canta melodies melòdiques, amb un veu càlida i fina, a través de les quals parla de desamor, viatges i sentiments. Tal com ella mateixa admet, moltes vegades se sent “exposada”, tot i que cap lletra està totalment basada en fets reals. 

En qualsevol cas, la jove ripollesa està decidida a tirar endavant amb la seva carrera musical, sola o acompanyada. En aquest sentit, espera notar el recolzament de la comarca que, no obstant això, ha lamentat que sigui poc sensible amb l'art: “No sé què ens passa al Ripollès amb l'art; hauríem de fer més pinya”.