La pianista Mirian Conti rebrà la Medalla Albéniz

L'entregarà el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, després de la interpretació de la "Suite Iberia"

Aida Morales
12 d'agost del 2015
Actualitzat el 13 d'agost a les 10:51h
La pianista Mirian Conti rebrà la medalla Albèniz 2015
La pianista Mirian Conti rebrà la medalla Albèniz 2015 | Mírian Conti

El Festival de Música Isaac Albéniz de Camprodon viurà el seu moment àlgid amb l'entrega de la medalla que recorda el compositor nascut a la vila. Aquest any serà per la pianista argentina Mirian Conti que, instants abans, interpretarà la Suite Ibéria d'Isaac Albéniz, en el marc del festival internacional de música.

L'actuació serà dissabte a les 20.00 hores al monestir de Sant Pere i, acte seguit de l'actuació, Conti rebrà la medalla de la mà del delegat del Govern a les comarques gironines, Eudald Casadesús. 

Mirian Conti va néixer a Corrientes (Argentina) en el sí d'una família d'artistes. Durant els primers anys de la seva vida, va realitzar estudis musicals a l'institut Santa Anna de Buenos Aires, tot i que després, el 1977, ja va decidir viatjar als Estats Units on va ingressar a la prestigiosa Juilliard School de Nova York. Des de 1978 i durant més de set anys, el seu talent es va fer notar, i Conti va rebre diverses beques completes en reconeixement de les seves altes qualificacions i talent. 

Els seus èxits van començar a partir de llavors, quan el 1989 va ser premiada com la millor intèrpret de música espanyola en el IV Concurs Internacional de Piano “Pilar Bayona” a Saragossa, i el 1995 va guanyar el XXXVIII Concurs Internacional de Música Espanyola a Santiago de Compostel·la, amb el premi “Andrés Segòvia-José Miquel Ruiz Morales”. 

Durant els últims anys, a més, ha rebut diversos reconeixements, ha estat convidada a nombrosos festivals i ha tocat conjuntament amb grans artistes de talla internacional.