Qui hi ha darrera d'«El Ripollès Today»?

S’autodenomina “Diari digital de desinformació comarcal” i ha tingut gran repercussió a Facebook en poques setmanes

Jordi Remolins
11 d'agost del 2015
Actualitzat el 27 d'agost a les 15:14h
990_1439217203ripolles
990_1439217203ripolles

Captura de pantalla de la seva pàgina de Facebook


Aquesta és la pregunta que més ha corregut de boca en boca durant aquest darrer cap de setmana. Després d’unes setmanes d’activitat El Ripollès Today ha aconseguit allò que fins ara no havien pogut els diferents perfils falsos d’internet que corren per facebook i twitter.

Es tracta de l’autodenominat “Diari digital de desinformació comarcal” on es parla de diversos aspectes ripollesos des d’un punt de vista humorístic i sarcàstic. Les diferents notícies falses que s’hi publiquen tracten temes de l’actualitat i, en el seu marc, hi ha des de crítica comercial (“Denuncien un comerç de Ripoll per obrir el dilluns”), fins a l’ironia mèdica (“Enguixen els testicles d’un home a l’hospital de Campdevànol”), passant pel retrat sociològic (“Els quillos del Ripollès preocupats per l’esclat sobiranista”). Tampoc hi falten els apunts de subcultura (“Zip i Yeyo premis nacionals de pintura 2015”) en referència a les signatures més habituals en format grafit a les parets de Ripoll, o la burla recorrent sobre la feina del funcionariat (“Sorprenen una persona treballant al Consell Comarcal”). A banda dels titulars, també s’hi desenvolupa la notícia en format periodístic.

A diferència d’altres experiments similars El Ripollès Today ha empatitzat ràpidament amb els usuaris d’Internet. De fet, en les poques setmanes que està actiu ja ha aconseguit més de 650 seguidors. Les seves ocurrències es comenten al seu mateix perfil i també al carrer. L’estil és molt similar al d’altres perfils ja existents com El Mundo Today, i també s'assembla a les pseudo-notícies que publica el setmanari satiric El Jueves, però en clau localista.

La pregunta segueix però sense contestar-se. Algunes persones han donat pals de cec intentant descobrir qui s’amaga darrere de l’anonimat d’El Ripollès Today. Per ara, amb més aviat poca fortuna. Alguns mitjans de comunicació s’han interessat per entrevistar-ne l’autor, ni que sigui respectant-ne la identitat. De moment toca seguir entretenint-se amb la sensació estiuenca de l’Internet ripollès.