Adverteixen d’altes velocitats a la rotonda de Cal Déu

Es desestima pintar un pas de vianants a la variant de la C-17 perquè ja hi ha un pas soterrani

Jordi Remolins
06 d'agost del 2015
Actualitzat el 07 d'agost a les 15:32h
Rotonda de Cal Déu
Rotonda de Cal Déu | Jordi Remolins

Les altes velocitats dels vehicles que arriben a la rotonda de Cal Déu des de la variant que baixa de Campdevànol, s’ha convertit en un dels problemes de la circulació per Ripoll. Diferents veïns del municipi han advertit d’aquest costum, que no és la primera vegada que es detecta.

De fet, l’ajuntament ja havia demanat en alguna ocasió que s’instal·lés un semàfor per regular altes velocitats, o bé la presència d’altres mesures dissuasòries com ara ressalts en el ferm de la carretera. Responsables de la Direcció General de Carreteres, propietària d’aquell tram, van contestar que no era recomanable fer-hi aquestes actuacions, per l’experiència que tenen en situacions similars. En canvi van canviar la ubicació de diverses senyalitzacions verticals de velocitat que en trobar-se a massa distància de la rotonda, no tenien l’efecte desitjat en els conductors. També es va instal·lar un radar durant diverses jornades. Durant les properes setmanes pot repetir-se la presència d’aquest radar.

L’Ajuntament de Ripoll ha desestimat en canvi pintar un pas de vianants en aquest mateix tram de la variant de la C-17. Un veí ho va demanar en el darrer plenari municipal, però es considera que el pas soterrani que hi ha per sota de la variant ja és suficient. El braç de la variant és l’únic que no té pas de vianants, tal i com si que en tenen la carretera de Barcelona, la variant de Castelladral, la C-17 en direcció sud o l’accés al barri del Ràpid. En tot cas el consistori augmentarà la vigilància d’aquella zona, a través de la policia municipal, per evitar que els veïns travessin la carretera de forma irregular en lloc d’utilitzar el pas soterrani.