Ripoll prepara un Mercadal abundant amb més de 50 activitats

Un Mapping de la Portalada serà l'element de promoció de la candidatura per a la UNESCO

Aida Morales
05 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:26h
Exhibició al Mercadal de Ripoll
Exhibició al Mercadal de Ripoll | Gerard García

Exhibició al Mercadal de Ripoll Foto: Gerard García


El XVIII Mercadal del Comte Guifré, una de les festes amb més repercussió de Ripoll i que arriba aplegar més de 32.000 persones en dos dies i mig, ja ha començat a escalfar motors. Aquest any, segons ha destacat l'alcalde de la ciutat, Jordi Munell, aquesta festa que començarà el 10 d'agost oferirà “propostes molt diferenciadores”, amb activitats lúdiques, comercials, gastronòmiques i musicals. 

Tot això, ha prosseguit, per “dinamitzar” Ripoll, en uns dies en què es reviu el naixement de Catalunya, es commemora la figura de Guifré el Pilós, fundador de la nació catalana, i es recorda l'esplendor de l'època medieval. 

Segons el director de la Tritona, l'empresa organitzadora del Mercadal, Jordi Pérez, aquesta 18a edició acollirà alguns dels grups més destacats del panorama medieval europeu, que compartiran escenari amb grups locals. A més, tot això s'acompanyarà de justes a cavall, música al carrer, espectacles itinerants, combats, tir amb arc, campaments, tallers i un gran mercat amb més de 90 parades centrat en la figura de Guifré. 

Per altra banda, aquest any també s'han programat dos concursos. El primer, ha explicat, de vestuari, i el segon, de tir amb arc. Els guanyadors tindran descomptes en tots els actes de pagament

Concerts

Alguns dels espectacles més destacats pel dia 10 seran el “Camina Transitus”, basat en poemes eròtics del Cançoner de Ripoll, i la poesia funerària romana, amb la participació de la companyies Un sol traç, Tornals, Fets històric i la Tritona. 

Respecte de l'11 d'agost, destaca el concert del grup francès Tornals, un dels referents en la recerca de la tradició musical cristiana i els seus contactes amb l'Orient, que es complementarà amb la dansa del ballarí Tonaoura Ibrahin Hassan. 

Mapping de la Portalada

Coincidint amb la celebració del Mercadal, aquest any també es podrà veure, els dies 8, 9, 10 i 12 d'agost, l'espectacle de projeccions Mapping de la Portalada, que tindrà lloc a la mateixa façana del monestir. Aquesta activitat se suma a la campanya de promoció de la candidatura de la Portalada com a Patrimoni Mundial de la Unesco. 

Durant el mes d'agost, l'Ajuntament també impulsarà un concurs d'Instagram amb l'etiqueta #RipollMedieval, amb un dinar per a dues persones i una visita guiada pel conjunt monàstic com a premi.
 

La plaça Gran ben plena de visitants i parades. Foto: Arnau Urgell