L'Equip Pediàtric del Ripollès fa més de 18.800 visites el seu primer any

S'atenen més de 3.200 infants durant els primers 12 mesos

Aida Morales
04 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:46h
L'Equip Pediàtric Territorial del Ripollès, que va crear l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Hospital de Campdevànol el juny del 2014, ha atès, durant el seu primer any, un total de 3.268 infants d'edats entre 0 i 14 anys, en un total de 18.826 visites. 

Aquest equip va néixer per donar una millor assistència als nens i nenes del Ripollès i que, en tot moment, hi hagués una atenció pediàtrica “eficient”. Abans de la seva creació, els pediatres i infermeres de cadascuna de les àrees bàsiques de salut de la comarca seguien els seus propis protocols, amb circuits diferents. Ara, però, els professionals sanitaris treballen de manera conjunta, amb un sistema de treball per processos i amb protocols i sistemes d'informació compartits. Això ha permès, segons han apuntat en un comunicat, millorar la resolució i l'eficiència en la prestació dels serveis, així com la gestió de coneixements entre professionals. 

Per àrees, la que més atencions ha realitzat ha estat la de Ripoll-Sant Joan de les Abadesses, amb 13.700. Seguida d'aquesta, Ripoll-Campdevànol ha fet 3.051 visites pediàtriques ambulatòries i l'ABS de Camprodon, 2.075.